NHL: Pingvini odlaze iz Pitsburga

Izvor: B92, 12.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NHL: Pingvini odlaze iz Pitsburga



Vlasnik i igrač 'Pingvina' iz Pitsburga, Mario Lemju, izjavio je da bi njegov klub mogao da se preseli 2007. godine, kada istekne ugovor o zakupu 'Melon arene' u kojoj trenutno igraju.

Ta dvorana je najstarija i najmanja koju koristi neki klub NHL lige, a vlasnici su dugo zahtevali od gradskih vlasti da izgrade novu dvoranu.

Kako odgovora nije bilo, Lemju je sve bliži odluci da tim preseli.

"Vreme ističe. Tužno je da niko od predstavnika gradskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlasti nije razgovarao sa nama u poslednje tri godine," rekao je Lemju.

Očekuje se da na kraju sezone vlasnici kluba započnu pregovore sa gradonačelnicima zainteresovanih gradova, a prema prvim procenama najveći su izgledi da se 'Pingvini' presele u Hjuston ili Kanzas siti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.