NHL: 12 golova u Čikagu

Izvor: S media, 01.Dec.2010, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NHL: 12 golova u Čikagu

U najjačoj hokejaškoj ligi na svetu noćas je na programu bilo pet mečeva.

Čikago je savladao Sent Luis 7:5 u sjajnoj utakmici, a Henrik Zeterberg je bio prvo ime susreta Detroita i San Hozea koju su Red Vingsi dobili sa 5:3, Šveđanin je upisao dva gola i dvije asistencije.

Tomas Kopecki doveo je Čikago u vodstvo u 5. minutu, a u 17. je izjednačio Patrik Berglund. Domaći su zatim postigli četiri pogotka u nizu za vodstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << od 5:1, i delovalo je da je pitanje pobednika rešeno.

Ipak, Sent Luis se vraća u igru i smanjuje na 5:4, ali su Patrik Ken i Džonatan Tovs odlepili Blekhokse na 7:4, na kraju David Baks je samo ublažio poraz.

Detroit je trijumfovao zahvaljujući sjajnom Zetebergu i Pavelu Dačjuku. Deni Kleri je pogodio za 1:0 Detroita u 5. minutu, posle asistencije švedskoj hokejaša, a posle tri minuta Dačjuk je povisio na 2:0, efektnim pogotkom. Uz Brajana Rafalskog asistenciju za ovaj gol upisao je još jednom Zetterberg.

Deni Hitli u 10. minutu smanjio na 1:2, ali Zeteberg (na slici) ne da iznenađenje i povisuje na 3:1. Dva minuta posle na 2:3 je smanjio Ben Ferero vrlo lepim pogotkom, međutim, Patrik Ivs vraća skor na dva gola razlike.

NHL: Dalas siguran protiv Karoline

NHL: Negostoljubivi domaćini

NHL: "Patke" zaustavile "kojote"

NHL: Semin zaledio Tampu (VIDEO)

Do kraja viđena su još dva pogotka, a prvo je Zeterberg naterao golmana domaćih da preda pak Dačjuku, koji potom fenomenalnom asistencijom upošljava Zeterberga za velikih 5:2. Rajan Klou je pred kraj uspeo samo da ublaži rezultat.

Atlanta je stigla do klupskog rekorda ostvarivši šestu pobedu u nizu, a sinoć su bili bolji od Kolorada u produžetku s 3:2. Gol odluke postigao je Entoni Stjuart.

Rezultati:

Toronto - Tampa Bej 3:4 (produžeci)

Čikago - Sent Luis 7:5

Nešvil - Feniks 3:0

Kolorado - Atlanta 2:3 (produžeci)

San Hoze - Detroit 3:5

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.