NFL sledeće sezone stiže u Nemačku – Minhen prvi domaćin

Izvor: B92, 10.Feb.2022, 12:42

NFL sledeće sezone stiže u Nemačku – Minhen prvi domaćin

Od sledeće sezone jedna NFL utakmica igraće se i u Nemačkoj, saopštila je liga.

Prvi zvanični NFL meč u istoriji Nemačke ugostiće Minhen, a u budućnosti će se utakmice igrati i u Frankfurtu.

NFL će u Nemačkoj debitovati na Bajernovoj Alijanc areni.

Biće to jedna od pet NFL utakmica van SAD u sezoni 2022, uz jednu u Meksiku i tri u Velikoj Britaniji – dve na stadionu Totenhema i jedna na Vembliju gde će domaćin biti već tradicionalno Džeksonvil >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džeguarsi.

Plan NFL lige je da sa proširenjem sezone na 17 nedelja svaki tim odigra najmanje jednu utakmicu van SAD na svakih osam godina.

Nemačka će biti domaćin u naredne četiri sezone, sa po dva meča u Minhenu i Frankfurtu. Za NFL domaćinstvo je konkurisao i Diseldorf, a iz NFL su poručili da taj grad ostaje potencijalna lokacija za budućnost.

U decembru su četiri NFL tima – Karolina Panters, Kanzas Siti Čifs, Nju Ingland Petriots i Tampa Bej Bakanirs dobili marketinšku dozvolu za tržište Nemačke.

Nemačka se istakla kao veliko NFL tržište sa oko 19 miliona navijača, a od 2017. nedeljna pretplata na gledanje utakmice raste 20 odsto godišnje.

Tekuća NFL ezona se završava u noći između nedelje i ponedeljka Superboulom između Los Anđeles Remsa i Sinsinati Bengalsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.