NFL pred lok-autom?

Izvor: S media, 12.Mar.2011, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NFL pred "lok-autom"?

Pregovori čelnih ljudi NFL lige i sindikata igrača nisu dali rezultat, pa je nakon prekida istih dovedeno u pitanje igranje predstojeće sezone.

Problemi su nastali jer se dve strane nisu dogovorile oko raspodele novca, ali i nekih drugih spornih detalja. NFLPA je kao Asocijacija igrača tražila da se ne smanjuje novac namenjen veteranima, da se smanje davanja za novajlije koji poslednjih godina dobijaju enormne plate a da nisu ni zakoračili na NFL terene, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da se sezona ne proširuje sa 16 na 18 utakmica, te da se bolje rasporedi profit, piše Blic.

Vik je "orao" od 20 miliona dolara

Superbol: Kristina i "Blek Ajd Pis" za spektakl

Montaža ili čudo neviđeno? (VIDEO)

NFL je pristao na većinu zahteva, ali ne i na sve: od strane lige, odnosno klubova, prihvaćeno je da se bar još dve godine igraju četiri obavezne predsezonske utakmice a potom 16 takmičarskih, ali i da se od nešto preko devet milijardi dolara zarade - pored dosadašnjih 1,3 milijarde - još milijarda prosledi klubovima, čime bi manje ostalo za igrače. Tokom pregovora se ta "dodatna suma" spustila na 325 miliona, odnosno oko 10 miliona dolara po ekipi.

Nova sezona bi trebalo da počne za šest meseci, no kako su vlasnici i formalno proglasili "lok-aut" (po američkim zakonima to je zabrana radnicima da obavljaju svoje aktivnosti), mnogo problema imaće klubovi - jer sada ne mogu da angažuju slobodne igrače, niti mogu da se organizuju pripreme, navodi Blic.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.