NFL: Ne mora da se stoji tokom intoniranja himne!

Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2017, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NFL: Ne mora da se stoji tokom intoniranja himne!

Igrači u NFL neće morati da stoje tokom intoniranja himne, uprkos reakcijama na njihove nedavne proteste, objavio je komesar lige Rodžer Gudel.

Gudel je istakao da NFL ohrabruje igrače da stojeći isprate himnu, ali ih neće kažnjavati ukoliko to ne urade.

Jedan od čelnika NFL takođe je dodao da ne želi da se meša u politiku, već da želi da se koncentriše na fudbal.

Proteste tokom intoniranja himne započeo je prošle sezone tadašnji kvoterbek >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << San Francisko 49ersa Kolin Kapernik, a potom su mu se pridružile pojedine kolege. Kapernik je u međuvremenu ostao bez mesta u 49ersa, a nijedan tim nije želeo da ga angažuje, ali su se protesti nastavili.

Predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp kritikovao je proteste i pozvao vlasnike timova da otpuste igrače koji ne poštuju himnu. Međutim, posle njegove reakcije još veći broj igrača i funkcionera je klečeći, sedeći ili ukrštenih ruku izrazilo protest zbog njegovog mešanja.

"Verujemo da bi svi trebalo da stoje dok se intonira himna", rekao je Gudel posle sastanka sa vlasnicima timova i predstavnicima igrača, "To je važan deo naše politike. Želimo da naši igrači stoje i ohrabrivaćemo ih da to čine. Naši igrači će javno reći da to što to ne rade ne znači da ne poštuju zastavu, već da razumeju kako se to tumači, pa ćemo zato pokušati da se pozabavimo tim pitanjima".

Očekivano, Tramp se opet oglasio preko društvene mreže Tviter istakavši da je NFL takvim potezom pokazala veliko nepoštovanje zemlji.

The NFL has decided that it will not force players to stand for the playing of our National Anthem. Total disrespect for our great country!

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.