NFL: Čifsi pregazili Koltse, Remsi pretrčali Kaubojse

Izvor: B92, 13.Jan.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NFL: Čifsi pregazili Koltse, Remsi "pretrčali" Kaubojse

Kanzas Siti Čifsi i Los Anđeles Remsi nisu dozvolili iznenađenja pa su se očekivano plasirali u konferencijska finala NFL plej-ofa.

Čifsi su do borbe za titulu u AFC stigli ubedljivim trijumfom nad Indijanapolis Koltsima 31:13.

Domaćin je bio posebno dominantan u prvom poluvremenu (24:7) u kojem je limitirao goste na manje od 30 osvojenih jardi, a Koltsi su do poena stigli samo zahvaljujući sjajnoj reakciji specijalnog tima prilikom jednog panta Čifsa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Patrik Mahoms je bacio 278 jardi bez ijednog tačdauna, ali je bio jedan od čak četvorice Čifsa koji je istrčao po TD, uz Derela Vilijamsa, Tajrika Hila i Demijena Vilijamsa koji je osvojio 129 jardi.

S druge strane, Endru Lak je uspeo da baci jedan TD za Ti Vaj Hiltona uz 203 jarde, dok je prvi TD Koltsima doneo Zek Paskal vrativši blokirani pant u end-zonu Čifsa.

U međuvremenu, Remsi su savladali Dalas Kaubojse 30:22 za svoju prvu plej-of pobedu posle 14 godina.

Teksašani su dobro parirali najboljem timu NFC u regularnom delu sezone do sredine poslednjeg perioda kada je na scenu stupio Si Džej Anderson.

Remsi su bili na jard od end-zone Kaubojsa, ali im je ostao samo jedan pokušaj. Šon Mekvej je odlučio da se kocka.

Dao je loptu Andersonu koji se zatrčao direktno u levu dok mu je njegova ofanzivna linija krčila put ka end-zoni. Tako je doneo "Ovnovima" nedostižnih 30:15 i finale konferencije.

Anderson je istrčao dva TD i 123 jarde na meču, a sjajno ga je pratio i Tod Garli sa 115 jardi i TD u nezaustavljivoj igri Remsa trčanjem.

S druge strane, Dak Preskot je bacio 266 jardi i TD za Amarija Kupera, te istrčao još jedan, kao i Ezekijel Eliot, ali Kaubojsi nisu mogli dalje od divizijske runde.

Čifsi i Rmesi će rivale u finalima konferencija dobiti u nedelju uveče. Od 19.05 igraju Nju Ingland Petriotsi i L.A. Čardlersi, a od 22.40 Nju Orlenas Sejntsi i Filadelfija Iglsi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.