NEUSPEH SRBIJE: Rumunke bolje u Kraljevu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Nov.2023, 18:50

NEUSPEH SRBIJE: Rumunke bolje u Kraljevu!

Poraz sa nulom...

Ženska teniska reprezentacija Srbije izgubila je u Kraljevu od Rumunije sa 0:3, u plej-ofu za plasman u kvalifikacije Svetske grupe Bili Džin King kupa. U prva dva singl meča juče su poražene Mia Ristić i Aleksandra Krunić, a danas je u trečem meču izgubila i Lola Radivojević. Ona je poražena od Žakline Kristijan sa 5:7, 6:4, 5:7.

Izmena koju je napravio Dušan Vemić u sastavu, kada je umesto najmlađe Mije Ristić na teren posalo tek godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stariju, osamnaestogodišnju Lolu Radivojević, donela je početnu prednost. Lola je brzo napravila brejk, igrala sjajno, ali je Rumunka sve prokrenula sredinom seta. I kada su očekivali svi da rutinski kao iskusnije privede set kraju. Lola se vraća, uzima brejk, ali je sam finiš doneo prevagu Rumunki - 7:5.

U drugom setu reprezentativka AIR Serbia tima Srbije još više diže igru, i posle jednog proklizavanja i pada na šljaku, počinje da igra kao da je ona ta starija. Dolazi do brejka, podiže publiku na noge, ali staje joj servis mmentalno i - ribrejk. Ali odmah vraća brejk prednosti na semafor, i onda rutinski privodi set kraju - 6:4. Drama je viđena u trećem setu. Maratonski gemovi, prva je do brejka stigla Lola, uzvratila je Rumunka sredinom seta, a poslednji gem i pad koncentracije mlade srpske teniserke je presudio - 5:7.

Reprezentacija Srbije se tako naredne godine vraća u I grupu Evro-afričke zone, a Rumunija ide u kvalifikacije za završnicu Bili Džin King kupa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.