NEUNIŠTIVA RAKETA: Roni osvojio 40. titulu u karijeri, trofej ipak neće poneti

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2023, 12:26

NEUNIŠTIVA RAKETA: Roni osvojio 40. titulu u karijeri, trofej ipak neće poneti

Tradicija se nastavlja.

Legendarni snukeraš Roni O'Saliven osvojio je u Šangaju 40. pehar u karijeri, a četvrti zaredom na Mastersu u tom gradu u kome nije doživeo poraz još od 2016. godine.

O’Saliven je u neizvesnom finalu savladao Luku Bresela 11:9. Ovo mu je četvrta vezana titula na Mastersu u Šangaju, a peta ukupno na ovom turniru.

U duelu svetskog broja jedan i aktuelnog svetskog šampiona na prvoj pauzi O’Saliven je vodio 3:1, ali je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << povratka Bresel napravio preokret i poveo 4:3.

Sledeća tri frejma su pripala Roniju, ali je Bresel izjednačio na 7:7, zatim je Roni vodio 10:7 da bi Bresel osvojio dva naredna frejma.

Treću šansu da završi posao O’Saliven je pretvorio u pobedu.

Iako je pehar koji je dobio jubilarni 40, Roni ga neće poneti kući:

- Pokloniću pehar prijatelju koji ovde otvara klub tako da on ostaje u Kini. Uvek poklanjam pehare. Jedan sam čak poklonio detetu iz publike. Uopšte se ne zamaram peharima. Nekoliko sam čak i prodao. Ne želim da imam tu vrstu memorabila kada budem imao 70 ili 80 godina. Pripremam se za smrt, a deo toga je i da ne želim stvari iz snukera oko sebe – sakoe, štapove… sve ću pokloniti - rekao je Roni.

Uz novac od nagrade namenjen pobedniku, Roni je brejkom 143 zaslužio i nagradu za najveći brejk na turniru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.