NESIGURNA DŽEJ DŽEJ

Izvor: Kurir, 26.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESIGURNA DŽEJ DŽEJ

Jankovićeva jedva pobedila Rumunku Nikulesku u prvom kolu Rolan Garosa

Srpska teniserka Jelena Janković obezbedila je učešće u drugom kolu Rolan Garosa, ali se treća igračica sveta ipak na startu turnira oznojila više nego što je planirala. Rumunku Moniku Nikulesku pobedila je sa 7:6 (3), 6:2 i na terenu provela 91 minut. Njena naredna protivnica biće bolja iz duela Tatjana Garbin - Marina Eraković.

Jankovićeva je loše igrala u prvom setu. Na drugi servis >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << osvojila je samo 25 odsto poena (2/8), imala čak 11 neiznuđenih grešaka, naspram četiri Monike Nikulesku, odnosno samo tri direktna poena u odnosu na 11, koliko je napravila Rumunka. Veliki broj bodova Rumunka je osvojila igrajući skraćene lopte, koje srpska teniserka često nije uspevala da stigne. Čak i kad bi na vreme pročitala nameru protivnice, vraćala je plitke lopte, koje je Rumunka lako pretvarala u vinere.

Ovo je izazvalo veliku nervozu kod Jelene, koja je u jednom trenutku komentarišući igru protivnice revoltirano rekla: “Kakav je ovo tenis?” Uprkos lošem izdanju i još goroj statistici, u taj-breku Srpkinja je zaigrala bolje i dobila ga ubedljivo sa 7:2. Ni početak drugog seta nije nagoveštavao da se Jelena uozbiljila, Nikuleskuova je povela sa 2:0, a onda je naša teniserka dodala gas i lako osvojila narednih šest gemova iako je i na kraju imala mnogo više grešaka (16/7) i znatno manje direktnih poena (8/14).

- Rumunka dobro udara drop šotove i bila sam pomalo zbunjena, jer, pre svega, nisam znala kakva je njena igra i šta da očekujem. Onda sam počela da pravim neke greške i pomalo sam izgubila ritam. Kasnije, u drugom setu, navikla sam se na njenu igru i bilo je bolje. Nikada dosad nisam igrala s Rumunkom i to mi je na početku stvaralo probleme.

Džej Džej je izgleda zaboravila da se dva puta sastala s Monikom Nikulesku, i to igrajući u dublu za reprezentaciju Srbije. Prošle godine, u meču koji je odlučivao da li će naš Fed kup tim ići u plej-of Svetske grupe II, Jankovićeva je u paru sa Anom Timotić pobedila Madalinu Gojnea i Moniku Nikulesku (6:4, 6:1). Početkom ove godine Jelena je u dublu sa Anom Ivanović igrala opet upravo protiv Rumunke, ali ovog puta u paru sa Soronom Mihaelom Kirsteom, kada su u dramatičnom meču Srpkinje jedva slavile sa 2:6, 7:6(3), 7:6(2).[ antrfile ]

NISAM FAVORIT U PARIZU

Pre nekoliko dana Jelena Janković izjavila je da ide da osvoji Rolan Garos. Međutim, novinarima u Parizu juče posle pobede rekla je da ona sebe ne smatra glavnom favoritom za šampionski pehar.

- Ne vidim sebe kao favorita. Ja sam broj tri na svetu. Postoje druge teniserke koje su favoriti, ali mislim da mogu da se dokažem. Sada sam mnogo iskusnija. Već iza sebe imam tri grend slem polufinala i gubila sam od igračica koje su kasnije bile šampionke. Žistin Enan je teniserka s kojom sam imala mnogo problema, pa sada imam bolje šanse - istakla je Jelena Janković.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.