NESAVLADIVI VOGEL: Golman doneo Mađarskoj sedmu titulu prvaka sveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2023, 12:52

NESAVLADIVI VOGEL: Golman doneo Mađarskoj sedmu titulu prvaka sveta

Odbranio četiri od sedam sedmeraca.

Vaterpolisti Mađarske postali su svetski šampioni pošto su u finalu palnetarnog šampionata održanog u Fukuoki savladali Grčku posle velike drame i peteraca sa 14:13 (4:2, 1:2, 2:3, 3:3, 4:3). Ovo je Mađarim sedma titula.

Mađari su tokom celog finala bili u prednosti, ali su Grci konsntatno uspevali da drže korak i u posledjoj četvrtini igraju gol za gol sa rivalom. Obe selekcije su u završnici propustile priliku da slave >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u regularnom vremenu, pa se otišlo u peterce.

Bilo je čak sedam serija peteraca, a golman Mađarske Soma Vogel je čak četiri uspeo da odbrani, a ključnu odbranu imao je u sedmoj seriji čime je doneo titulu Mađarskoj.

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.