NEOBIČAN KUMOVSKI DUEL: Rusko četvrfinale završeno posle tri seta uz pregršt brejkova

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2023, 23:15

NEOBIČAN KUMOVSKI DUEL: Rusko četvrfinale završeno posle tri seta uz pregršt brejkova

Vremenski uslovi nisu bili pogodni za igrače.

Ruski teniser Danil Medvedev se plasirao u polufinale US opena pošto je sa 3:0 (6:4, 6:3, 6:4) pobedio svog kuma, zemljaka i velikog prijatelja Andreja Rubljova.

Po izuzetno sparnom vremenu viđen je fenomenalan meč u kojem je Rubljov imao brejk viška u svakom od setova, ali nije uspeo da dotera nijedan čak ni da se igra na razliku.

Rubljov je odlično otvorio meč i poveo 3:0. Delovalo je kao da će mlađi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rus imati prednost, ali se Medvedev brzo vratio i preokrenuo set. Prvo je izjednačio, a onda na 4:4 napravio novi brejk i u narednom gemu odservirao za vođstvo.

Uzeo je Medevdev brejk u uvodnom gemu drugog seta, ali je Rubljov uzeo zatim dva i poveo sa 3:1. Ipak, tada je Danil nanizao pet gomova i slavio je sa 6:3.

U trećem je Andrej imao brejk viška dva puta, ali opet je posle 4:2 izgubio sve gemove do kraja. Spasao je četiri meč lopte, ali petu nije mogao, pa je morao kumu da stisne ruku.

Medvedev će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Karlos Alkaraz - Aleksander Zverev, koji se igra predveče u Njujorku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Medvedev: Neko od igrača će da umre, onda će da vide! VIDEO

Izvor: B92, 06.Sep.2023

Danil Medvedev je po četvrti put u polufinalu na US Openu...Moskovljanin je dobio ruski derbi u četvrtfinalu protiv kuma Andreja Rubljova, 6:4, 6:3, 6:4...Uslovi za igru u Njujorku su i ovog puta bili nehumani - visoka temperatura i velika vlaga uticali su na igru, oba tenisera bili su vrlo nezadovoljni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.