NEMU MU RAVNOG: Predrag Rajković najbolji golman u Evropi (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 18:22

NEMU MU RAVNOG: Predrag Rajković najbolji golman u Evropi (FOTO)

Refleksi kao u mačke.

Reprezentativac Srbije Predrag Rajković (28) po osenama sportskog sajta "Opta" trenutno najbolji čuvar mreže u ligama petici kada su u pitanju odbranjeni penali.

Veliku pažnju na sebe privukao je golman Majorke na utakmici protiv Barselone, kada je odbranio udarac sa 11 metara Ilkaju Gundoganu.

To je Rajkoviću bio deveti po redu odbranjeni penal i to u top 5 evropskih liga, što je u njegovom slučaju španska Primera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Liga 1, jer je i u dresu Remsa nastupao tri godine. Prema navodima ovog portala, on ima najbolji učinak u branjenju penala, ako se uzme period od sezone 2019/20 pa sve do sada.

9 - Predrag Rajkovic has saved nine penalties in his career in Europe's top five leagues, the most for a goalkeeper in such competitions since 2019/20 season.

Specialist. pic.twitter.com/ly9pC7wZSZ

— OptaJose (@OptaJose) March 8, 2024

- Predrag Rajković je odbranio devet penala u karijeri u prvih pet liga Evrope, najviše za golmana u takvim takmičenjima od sezone 2019/20. Specijalista", piše u opisu ove objave.

Njegova brilijantna odbrana nije bila dovoljna da "pirati" izbegnu poraz (1:0) na jednom od najtežih gostovanja u ligi, ali biće daleko lakših mečeva na kojim bi ekipa u kojoj igra i naš Nemanja Radonjić mogla da potraži bodove.

Snalazi se Rajković odlično ove sezone u Španiji, a i trener Luis Garsija ima velikog poverenja u njega. Srpski as je uglavnom starter, a jedine utakmice na kojima nije nastupao jesu one u Kupu Kralja, kada je na njegovom mestu bio Dominik Grajf.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.