NEMAM TREMU

Izvor: Kurir, 29.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMAM TREMU

Slaviša Jokanović promovisan u trenera potpisivanjem dvoipogodišnjeg ugovora s Partizanom

Potpisivanjem dvoipogodišnjeg ugovora od juče je Slaviši Jokanoviću počeo da teče mandat na mestu šefa stručnog štaba Partizana. Novi trener crno-belih vidi prostor za unapređenje igre jesenjeg šampiona Srbije i ističe da će njegova misija biti da ekipa igra još bolje u prolećnom delu prvenstva.

- Nemam tremu ni strah od obaveza koje me očekuju. Moji prijatelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << znaju da sam takav bio i kao fudbaler, a to što ću debitovati baš na derbiju sa Crvenom zvezdom ne znači mi ništa - istakao je Jokanović.

Promena trenera uslovila je da se i sastav stručnog štaba znatno izmeni.

- Gotovo sigurno, 99,9 odsto, u radu će mi pomagati Goran Stevanović, Goran Pandurović i Vuk Rašović. Ne znam da li se nešto moglo promeniti ovih dana dok sam bio na Dorjanu, ali mi ostaje da porazgovaram sa budućim saradnicima kako bih eliminisao i taj 0,1 odsto dileme.

Jokanović je zahvalan prethodniku Miroslavu Đukiću na tome što dobija tim sa jasnom koncepcijom igre.

- Imao sam priliku da razgovaram sa Đukićem i da jedan drugom čestitamo na imenovanjima. Dogovorili smo susret u januaru, kada nam obaveze to budu dozvolile, kako bih iz prve ruke čuo njegova razmišljanja o igri i igračima sa kojima ću sarađivati. Moram da mu budem zahvalan na onome što sam nasledio. Partizan igra brzo i moderno, ali, naravno, siguran sam da možemo i kvalitetnije. Moja misija u klubu biće unapređenje naše igre.

Pojačanja zasad ostaju tajna, ali Jokanović veruje da će crno-beli dočekati nastavak sezone jači nego jesenas.

- Nemam posebne želje oko dovođenja novih igrača pa ne bih pominjao imena. Izvesno je da ćemo se pojačati tamo gde procenimo da nam je najpotrebnije - zaključio je Jokanović.

Sportski direktor Ivan Tomić nema dilemu o budućnosti novog trenera Partizana.

- Partizan i srpski fudbal dobili su mnogo time što se proslavljeni igrač i reprezentativac vratio u srpski fudbal. Jokanovićeva karijera je bez mrlje. Njegovi ljudski i igrački kvaliteti svima su dobro poznati, tako da ne postoji nijedan razlog koji bi sprečio Jokanovića da postane veliko trenersko ime - rekao je Tomić.

Posle iskustva sa Miroslavom Đukićem, u ugovor Slaviše Jokanovića nije stavljena klauzula kojom se dvoipogodišnja saradnja utvrđuje na svakih šest meseci.       [ antrfile ]   

KARADŽIĆ: PREKIDAMO POLEMIKU S NEVALJALCIMA

Predsednik Tomislav Karadžić garantuje da će novi trener dobiti potrebnu podršku od uprave, a očekuje da će i mediji pokazati dobru volju u saradnji sa Jokanovićem. Karadžić je iskoristio priliku da se kratko osvrne na prozivke pojedinih Subotičana koji su imali primedbe na neke njegove vanfudbalske aktivnosti.

- Nemam nameru da sugerišem novinarima šta treba da pišu, ali stav kluba je da raznim nevaljalcima nećemo dozvoliti kaljanje našeg imena i da nam govore šta i kako treba da radimo. Prekidamo svaku dalju polemiku s takvim ljudima, a sve probleme rešavaćemo na sudu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.