Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2021, 14:04

NEDELJA U SERIJI A: Lacio juri prvi poker pobeda ove sezone

Di Frančesko bi mogao da dobije otkaz u Kaljariju, Napoli traži pravi put posle gubitka Superkupa...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Na Olimpiku nas čeka Lacio nabrijan za četvrtu uzastopnu pobedu u Seriji A a Sasuolo motivisan za klupski rekord osvojenih bodova u prvom delu sezone. Napoli u Veroni traži put za preporod Insinjea posle gubitka Superkupa od Juvntusa, a Jurić lansira ponovo Ilića. U Đenovi ćemo videti ponovo Radovanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u ulozi komandanta odbrane u meču u kojem Kaljari igra i za svog trener Di Frančeska koji rizikuje otkaz.

Kolo se zavšava na Tardiniju gde Parma traži prvu pobedu posle devet kola a Sampodorija bi da sačuva mrežu na gostovanju posle više od godinu dana u Seriji A.

LACIO - SASUOLO

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Susreti Lacija i Sasuola, po pravilu, pogoto na Olimpiku garantuju golove. Tim iz Emilije u Seriji A je samo od Juventusa više put izgubio nego od Lacija: osam puta uz tri remija i samo tri pobede.

Simone Inzagi želi da nastavi pobednički niz i uknjiži četvrtu uzastopnu pobedu u Seriji A. Nebeskoplavi su ostvarili kvalitativan pomak u odbrani u poslednjih par nedelja, primili su samo jedan gol na poslednja tri prvoligaška meča. Upravo zbog toga je Inzagiju teško pala povreda Luiza Felipea. Jednostavno Lacio nema adekvatnu alternativu za Brazilca: Patrik je previše anarhičan fudbaler za tako odgovornu ulogu a Parolo može samo da “zapuši” rupu u krajnje urgentnim situacijama.

Drugih peh Nebeskoplavih je da su ostali i bez Luisa Alberta koji je morao hitno da operiše slepo crevo i to kada je ušao u odličnu formu: tri gola na poslednja dva meča. Inače, Korea još uvek nije sto posto fit i otvoreno je pitanje ko će utrčati na teren između Argentinca i Kaiseda. Inzagi se izborio da reprezentativac Ekvadora bude skinut sa transfer liste i završiće sezonu u nebeskoplavom dresu.

Sasuolo je propustio šansu protiv Juvnetusa i Parme da postavi novi rekord u broju osvojenih bodova u prvom delu sezone i večeras će imati treću šansu: sa remijem će izjednačiti dostignuće Di Frančeskovog Sasuola a sa pobedom će podići lestvicu na 33 boda. Takođe, “crno-zeleni” žele da poprave utisak s početka ove godine: izgubili su tri od pet mečeva, uključujući i utakmicu Kupa Italije sa Spalom i uspeli su da savladaju samo Đenovu.

Kao i Inzagi i De Zerbi će morati da se pomiri sa odsustvom dvojice startera: u odbrani neće biti Kirikeša zbog kartona a Berardi još uvek nije spreman za povratak na teren. Pozitivna vest je povratak u igrački pogon Boge. U timu Sasuola će biti od prvog minuta Filip Đuričić.

LACIO 3-5-2: Rejna - Patrik, Ačerbi, Radu - Lacari, Milinković-Savić, Lejva, Akpa Akpro, Marušić - Kaisedo, Imobile

SASUOLO 4-2-3-1: Konsilji - Toljan (Muldur), Marlon, Ferari, Rožerio - Lokateli, Obijang - Traore, Đuričić, Boga (Defrel)- Kaputo.

VERONA - NAPOLI

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Paradoksalno, uprkos promenljivim rezulatima i igrama, Napoli u teoriji bi mogao da bude na samo jedan bod Intera na drugom mestu i tri od lidera na tabeli Milana. Naime, ako bi Azuri izašli kao pobednici sa Bentegodija i pobedili Juventus u zaostaloj utakmici u Torinu, virtuelno bi bili na trećem mesto, tik i za dva milanska kluba u trci za titulu.

Poraz od Juventusa u Superkupu je naglo prizemljio entuzijazama u Napulju posle spektakularne pobede nad Fjorentinom 6-0. Dobra vest za Azure je da s u tim vraća posle duge pauze Osimhen a i Mertens je sve bliži potpunom oporavku. Takođe, naruku Napolija ide i tradicija koja se kreirala proteklih godina: na poslednjih šest mečeva dva tima Azuri su svaki put odneli ceo plen.

Rino Gatuzo bi trebalo da napravi par izmena u odnosu na meč sa Juventusom u Ređo Emiliji, tačnije u odbrani. Na golu bi Meret trebalo da zemeni Ospinu dok će Maksimović ili Rahmani zauzeti mesto Manolasa koji nije u formi a Hisaj će odmeniti Marija Ruija na poziciji levog beka.

Kapiten Lorenco Insinje će predvoditi svoje klupske drugove jer je to najbolji način da prevaziđe veliki šok posle promašenog penala koji je osudio Napoli na poraz od Juventusa. Insinjea su podržali svi, od predsednika De Laurentisa do trenera Gatuza bodreći ga da protiv Verone bude igrač koga smo videli protiv Fjorentine.

Verona je izgubila oreol nepobedivosti u novoj godini protiv Bolonje u prošlom kolu, Prošlo je više od godinu dana od kada je Verona izgubila dva vezana meča u Seriji A. Ivan Jurić i dalje ne moćće da računa na kapitena Veloza i njegovo mesto će zauzeti Ivan Ilić. Darko Lazović neće biti ponovo lociran u centralni deo veznog reda, kao protiv Bolonje, biće do kraja u konkurenciji za spojlnog veznog sa Dimarkom koji je u blagoj prednosti da počne okršaj sa Napolijem.

VERONA 3-4-2-1: Silvestri - Davidovič, Ginter, Manjani - Faraoni, Tameze, Ilić, Dimarko - Barak, Zakanji - Kalinić

NAPOLI 4-2-3-1: Meret - Di Lorenco, Maksimović (Rahmani), Kulibali, Hisaj - Deme, Bakajoko - Lozano, Zjelinski, Insinje - Petanja.

ĐENOVA - KALJARI

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Meč Đenove i Kaljarija biće u znaku dvojice prijatelja iz vremena kada su zajendički nosili dres Rome, Kevina Strotmana i Rađe Najngolana. Holanđanin i Belgijanac su glavne uzdanice Balardinija i Di Frančeska u borbi za opstanak. Đenova se nalazi u mnogo boljoj formi nego tim sa Sardinije. Grifone je izgubio samo jedan meč u poslendjih pet kola dok je Kaljari nanizao pet poraza. Takođe, od 2015. godine pa do danas, na Marasiju je po pravilu Đenova napuštala teren sa osmehom: četiri pobede i jedan remi.

Trener Kaljarija Di Frančesko je na korak od otkaza. Današnji poraz bi mogao da bude koban jer Kaljari posle čekaju tri izuzetno teške utakmice protiv Sasuola, Lacija i Atalante.

Kormilar Đenove Balardini ima nameru da ponovo pošalje na teren Ivana Radovanovića u ulozi komandanta odbrane posle briljantno odigrane utakmice protiv Atalante. S druge strane Di Frančesko razmišlja da pomeri Najngolana bliže protivničkom golu pošto će imati na raspolaganju Nandeza i novo pojačanje Dankana.

ĐENOVA 3-5-2: Perin - Mazijelo, Radovanović, Krišito - Zapakosta, Zajc, Badelj, Strotman, Čibora - Destro, Šomurodov.

KALJARI 4-3-2-1: Kranjo - Zapa, Godin, Čepiteli, Likojanisa - Nandez, Marin, Dankan - Najngolan, Žoao Pedro - Simeone

PARMA - SAMPDORIJA

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Roberto D’Aversa je poštedeo gotovo sve svoje prvotimce putovanja ili minuta na utakmici Kupa Italije sa Lacijom na Olimpiku. U tom kontekstu Sampdorija neće imati prednost što je mogla celu nedelju da priprema meč na Tardiniju.

Parma je bez pobede u Seriji A već devet kola, samo tri puta je u svojoj istoriji vezala deset utakmica u šampionatu bez trijumfa. U prilog tima iz Emlije ne ide ni činjenica da je Samp na poslednja tri meča u Parmi osvojila sedam od devet mogućih bodova.

Domaći tim neće moći da računa ne nekoliko igrača među kojima su i dva startera Ingleze i Bruno Alveš i potencijalni prvotimac Siprijen. Namera kormilara Parme je da baci odmah u vatru novo pojačnje iz Milana Andreu Kontija koji bi trebalo da igra na poziciji desnog beka.

Sampdorija je posle Napolija najmanje puta remizirala u ovom šampiontu, samo dva puta, dok je Parma ekipa koja je najviše puta podelila bodove u Seriji A, čak sedam puta. Takođe, tim Klaudija Ranijerija počinje da se približava negativnom rekordu Bolonje po broju uzastopnih gostovanja na kojima je čuvar mreže Sampa kapitulirao barem jednom: došli smo do broja 19.

Van stroja u timu Dorijana su samo Toneli, Ferari i Gabijadini dok je jedina dilema oko startne postave vezana za novog napadača Toregrosu i senatora Kvaljarelu. U špicu napada je siguran Kejta dok bi Toregrosa mogao da bude nagrađen i debitantskim nastupom od prvog minuta posle pobedonosnog gola s klupe protiv Udinezea u prošlom kolu.

PARMA 4-3-3: Sepe - Konti, Jakoponi, Galjolo, Pecela - Grasi, Ernani, Kurtić - Kucka, Kornelijus, Žervinjo

SAMPDORIJA 4-4-2: Audero - Berežinski, Jošida, Koli, Auđelo - Kandreva, Torsbi, Ekdal, Jankto - Kejta, Toregrosa (Kvaljarela).

SERIJA A – 19. KOLO

Petak

Benevento - Torino 2:2 (1:0)

/Viola 31pen, Lapadula 49 - Zaza 51, 90+3/

Subota

Roma - Specija 4:3 (1:1)

/Majoral 17, 52, Karsdorp 55, Pelegrini 90+2 - Pikoli 24, Farijas 59, Verde 90/

Milan - Atalanta 0:3 (0:1)

/Romero 26, Iličić 53pen, Zapata 77/

Udineze - Inter 0:0

Fjorentina - Krotone 2:1 (2:0)

/Bonaventura 20, Vlahović 32 - Envankvo 66/

Nedelja

Juventus - Bolonja u toku

15.00: (2,55) Đenova (3,25) Kaljari (2,80)

15.00: (3,80) Verona (3,45) Napoli (2,00)

18.00: (1,78) Lacio (3,60) Sasuolo (4,70)

20.45: (2,85) Parma (3,20) Sampdorija (2,55)

***kvote su podložne promenama

Piše: Željko PANTELIĆ

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.