NE ZOVU GA DŽABE MESI: Zvezdaš, samo 65 dana posle 16. rođendana, postigao prvi gol u seniorskoj konkurenciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2023, 11:19

NE ZOVU GA DŽABE MESI: Zvezdaš, samo 65 dana posle 16. rođendana, postigao prvi gol u seniorskoj konkurenciji

Predviđaju mu blistavu karijeru.

Pamtiće Andrija Maksimović utakmicu sa Jedinstvom iz Uba do kraja života, jer je na svom debiju u dresu Grafičara postigao pogodak i postao najmlađi fudbaler Crvene zvezde koji se ikada upisao u strelce u seniorskom fudbalu. Momak koji nosi nadimak Mesi, to je učinio sa 16 godina, dva meseca i pet dana.

- Presrećan sam zbog toga što sam pogotkom započeo svoju seniorsku karijeru, ali mi je najvažnije da je ekipa uspela da trijumfuje. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zahvalio bih se Marku Neđiću i njeogovom stručnom štabu na tome što su mi ukazali priliku, a nadam se da sam im partijom na terenu uzvratio. Asistencija za Stojanovića koja je prethodila mom golu mi je samo podigla samopouzdanje i epilog se video. Nastaviću da vredno radim uz san da i za prvi tim Crvene zvezde debitujem golom - rekao je momak rođen u Novom Pazaru.

Maksimović je rođen 5. juna 2007. godine, a u sezoni za nama je blistao u dresu kadetske selekcije Crvene zvezde i toliko dominirao da mu je Marko Neđić uručio poziv na pripreme za prvi tim Grafičara. Bio je standardan na njima i izdvojio se kao jedan od najboljih fudbalera tima, što je nastavio da potvrđuje i sada kada je prvenstvo počelo.

Najmlađi Zvezdin fudbaler koji je u dresu seniorskog tima Crvene zvezde postigao gol je do sada bio Luka Jović. On je to učinio sa 16 godina, pet meseci i pet dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.