NE IGRA NI LUKA TONI

Izvor: Kurir, 25.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE IGRA NI LUKA TONI

Italijanski napadač četvrti na listi povređenih igrača Bajerna pred meč sa Zvezdom. Bajern i bez Riberija, Van Bujtena i Demikelisat

Napadač Bajerna Luka Toni večeras neće nastupiti u meču prvog kola Lige UEFA kupa protiv Crvene zvezde! Pored već ranije najavljenih Demikelisa, Van Bujtena i Riberija, na spisku povređenih i bolesnih fudbalera našao se i italijanski reprezentativac. Iako su doputovali sa samo 16 fudbalera u Beograd, trener Bajerna Otmar Hicfeld ubeđen >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je u trijumf nad crveno-belima.

- Toni je jutros zbog gripa otpao sa spiska putnika. Kao trener sam naviknut na loše vesti u poslednjem trenutku. Izostanak ovih prvotimaca jeste problem za moju ekipu, ali i idealna prilika da igrači sa klupe pokažu da im je mesto u Bajernu. Nemam glavobolju i ništa se nije promenilo u našim ambicijama. Došli smo ovde da osvojimo tri boda. Takođe, želja nam je da ove sezone osvojimo sva tri trofeja i mislim da ćemo uspeti u tome - rekao je trener Bavaraca i dodao da predstojeći meč apsolutno nema veze sa legendarnom utakmicom na Marakani od pre 16 godina.

- Svi pominju tu utakmicu, ali garantujem vam da ona ovim momcima ništa ne znači. Možda znači Francu Bekenbaueru ili Uliju Henesu, ali Klozeu, Podolskom i ostalima ne predstavlja ništa. Posebno zato što se u grupi igra samo jedna utakmica i ne postoji popravni.

Ekspedicija Bavaraca sa zakašnjenjem od pola sata stigla je na beogradski aerodrom, gde ih je dočekao klupski autobus koji je dan ranije stigao iz Minhena. Najbolji igrač ekipe Miroslav Kloze odmah po dolasku u hotel „Hajat“ obratio se novinarima i naglasio da je Bajern došao da pobedi, a da je jedino što ih u tome može sprečiti vrela atmosfera na stadionu Crvene zvezde.

- Nikad ovde nisam igrao, ali sam puno čitao i čuo za vrelu atmosferu koju navijači Crvene zvezde priređuju protivničkim klubovima. Svestan sam da su navijači beogradskog kluba veoma temperamentni, ali nadam se da to neće uticati na našu igru - izjavio je Kloze i dodao da će za njega izostanak Luke Tonija biti veliki hendikep.

- Za Tonija ne postoji zamena. Međutim, ubeđen sam da će Lukas Podolski, sa kojim nastupam u tandemu u reprezentaciji Nemačke, bez problema nadomestiti njegov izostanak.[ antrfile ]

ZVEZDA IDE U DRUGI KRUG

Na pitanje novinara koga pored Bajerna vidi u narednoj rundi Kupa UEFA, trener minhenskog tima veruje da je Crvena zvezda najveći kandidat za ekipu koja će se naći u sledećoj fazi takmičenja.

- Treba sačekati i ne treba tako lako svrstavati Bajern u sledeću fazu. Ovo nisu prijateljski mečevi. Ipak, očekujem da se Bajern kvalifikuje u sledeću rundu, a pored nas mislim da i Zvezda ima velike šanse. Naravno, ne treba potceniti ni Bragu i Bolton, dok o kvalitetu Arisa nisam baš najbolje obavešten - kaže Hicfeld.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.