NE DAM NA BRATA

Izvor: Kurir, 13.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE DAM NA BRATA

Vladan Stojković optužuje upravu Sportinga za loš tretman prema srpskom golmanu

Naslovne strane portugalskih sportskih novina zauzela je velika afera sa srpskim reprezentativnim golmanom Vladimirom Stojkovićem u glavnoj ulozi. Njegov rođeni brat Vladan u intervjuu za A Bolu optužio je upravu lisabonskog Sportinga za niz nekorektnih poteza prema jedinici „orlova“. Vladan Stojković je izjavio da je Vladimir nesavesno lečen posle povrede na utakmici sa Navalom početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << novembra i da je greškom kluba nekoliko meseci igrao bez potrebne dokumentacije i regulisane radne dozvole.

Da stvar bude čudnija, igračima Sportinga omogućena je komunikacija sa medijima jedino preko kluba, tako da svi njihovi intervjui moraju da prođu autorizaciju pres službe. Zbog komplikovane procedure Vladan Stojković ostaje jedina i najbolja veza između srpskih medija i mladog reprezentativca.

Šta se dešava sa Vladimirom?

- Vladimir je u odličnoj formi. Ko hoće može moje reči jednostavno da proveri ako pročita izveštaje sa kup utakmice Sportinga i Vitorije iz Setubala. Bio je u sredu najbolji fudbaler na terenu, novinari čak kažu da su te noći svi prisustvovali egzibiciji srpskog golmana, a neki su napisali da je za tih 90 minuta potukao sve konkurente za mesto u timu - priča Vladan Stojković.

Šta ste zamerili upravi Sportinga i njihovim doktorima?

- Doktorima je bilo potrebno nekoliko dana da utvrde da je zadobio rupturu mišića na meču sa Navalom. Kasnije su pokušavali da ga osposobe injekcijama, umesto da mu propišu pravu terapiju. Uprkos svemu, Vladimir je želeo da brani, a kasnije, kada se oporavio, novinarima su saopštili da je još uvek povređen. Uprava mu nije obezbedila radnu dozvolu, tako da je pri svakom prelasku granice imao problem. Prilikom jednog povratka sa meča reprezentacije nije mogao da dođe na vreme u Lisabon jer je dva dana proveo po aerodromskim zgradama u Nemačkoj i na Surčinu. Da bi sakrili svoj propust, rekli su mu da ne priča medijima prave razloge kašnjenja, ali to pojedincima u klubu nije smetalo da ga optuže za kršenje discipline. Zbog toga se Vladimir našao u situaciji da na sebe prima udarce medija, da krije grešku uprave, ali zato ja nisam želeo da ćutim. Neću da dozvolim dalje maltretiranje.[ antrfile ]

VRAĆA PARE AKO NIJE NAJBOLJI

Kakav je bio Vladimirov komentar na vaš intervju?

- Tražili su da demantuje moje navode, što on nije učinio. Poručio je novinarima preko mene da je spreman da vrati pare, pokupi svoje stvari i ode u Srbiju ako se bilo ko iz stručnog štaba pojavi sa tvrdnjom da od njega postoji bolji golman u Sportingu. Reakcije na njegovu izjavu su bile više nego dobre, jer su svesni da nema pravu konkurenciju za mesto u timu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.