NBA:Vašington počistio Boston

Izvor: B92, 13.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA:Vašington "počistio" Boston



Prethodne noći na programu je bilo sedam mečeva NBA šampionata. Vašington je prekinuo seriju Bostona pobedom od 85:78. San Antonio je bio bolji od Minesote sa 105:88. U poraženom timu Marko Jarić je za 15 minuta zabeležio 2 poena, 5 asistencija i 4 skoka. Juta je savladala Orlando sa 119:115, Finiks Milvoki sa 122:114, dok je Detroit bio bolji od Šarlota 103:100 posle jednog produžetka. Indijana je bila uspešnija u Sakramentu od domaćih Kingsa sa 111:105,dok je Dalas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slavio u Los Anđelesu protiv Klipersa sa 95:94.

Rip Hamilton je postigao 26 poena, uključujući i pobedonosni kojim je Detroit dobio Šarlot u produžetku. Bila je to jedna od najtežih utakmica Pistonsa u ovoj sezoni, a Šarlot je samo veče pre toga izgubio meč u duplom produžetku od Klivlenda i u Oburn Hils Palasu nastupio je bez povređenih Rejmonda Feltona, Džefa Mekinisa i Derika Andersona. Bobketsi su na raspolaganju imali samo osmoricu igrača i pružili su nadljudski otpor. Šarlot je čak imao priliku i da pobedi, ali je prilikom pogotka Emeke Okafora, centar dirao loptu unutar zamišljenog cilindra iznad koša.

DeŠon Stivenson je postigao devet od svojih 19 poena u poslednjoj četvrtini, dok su Vizardsi limitirali Seltikse na samo 13 poena u poslednjoj deonici. Keron Batler je ubacio 16 uz 10 skokova, dok je Entuan Džejmison imao 10 poena i 16 skokova. Vizardsi su tako u dva dana počistili sa terena i Atlantu i Boston.

Snažnom trećom četvrtinom San Antonio je uspeo da stigne do trijumfa protiv Minesote. Manu Đinobili je predvodio Sparse sa 22 poena, od toga je dao 9 u trećoj deonici, pa je tako njegov tim prekinuo seriju od dva poraza. Tim Dankan je dodao 15 poena i 9 skokova, a Toni Parker je imao 21 poen i 8 asistencija. Bila je to jubilarna 600. pobeda trenera Sparsa Grega Popoviča.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.