NASTAVLJA SE RAT SAOPŠTENJIMA: IMT udario na Radnički!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 12:55

NASTAVLJA SE RAT SAOPŠTENJIMA: IMT udario na Radnički!

Još jedna bura u srpskom fudbalu...

Fudbalski klub Radnički iz Niša je pre tri dana izdao zvanično saopštenjeu kojem je zapretio da će istupiti iz Super lige Srbije, iako je na terenu bio uspešan i sa 1:0 savladao Javor iz Ivanjice na svom "Čairu".

U narednom kolu ovog petka od 17 sati Nišlije gostuju beogradskom IMT-u, a "traktoristi" su odlučili da se oglase pre ovog meča i odgovore Radničkom saopštenjem za javnost, prvim ove sezone, a mi ga prenosimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u celosti.

- FK IMT se do sada nije oglašavao niti izdavao saopštenja vezana za utakmice u Superligi. Gostovali smo u sedmom kolu svom narednom protivniku. Poraženi smo minimalnim rezultatom iz nepravadeno dosudjenog kaznenog udarca za domaću ekipu.

Poznati sudijski eksperti su ocenili da smo duboko oštećeni u toj utakmici i da nije postojao niti jedan element za dosuđivanje kaznenog udarca, koji je dosuđen odmah bez razmišljanja i bez kondultacije VAR- a.

Što je najčudnije, ekipa iz VAR sobe je pozivala glavnog arbitra da proveri situaciju, sugerišući mu da nema govora o jedanestercu, što je on i učinio, ali je posle gledanja snimka odbio njihov predlog i ostao pri svojoj odluci. Posle te utakmice je suspendovan, zbog očiglednih grešaka na štetu naše ekipe.

U prva dva kola prolećnog dela šampionata, eksperti za suđenje su smatrali da je IMT oštećen bar u tri očigledne situacije: dosuđen je penal za TSC pri rezultatu (0:1), prvi žuti karton Vladimira Radočaja, dobijen na subotnjoj utakmici protiv Partizana, kao i dosuđen kazneni udarac za domaću ekipu na istoj utakmici.

IMT je novajlija u ligi. Imamo svoje ciljeve i ambicije. Ovo nam je prva sezona u Superligi, a već smo ostvarili dva milionska transfera i jedan od njih je posle transfera Crvene zvezde i Partizana, rekordni.

Pred nama su utakmice, koje su biti ili ne biti za naš klub i direktno će da odlučuju da li ćemo i sledeće sezone da budemo članovi najelitnijeg ranga.

Od početka prvenstva se nismo oglašavali, a u zvaničnim emisijama i medijima eksperti za suđenje su nekoliko puta potvrđivali greške u korist naših prptivnika, dok smo mi i dalje ćutali.

Zašto se pred utakmicu narednog kola naš protivnik javno oglašava povodom suđenja? Zašto se nisu oglašavali posle utakmice sedmog kola, gde su osvojili nezaslužena tri boda? Zašto se dižu tenzije pred sledeću utakmicu?

Nadamo se da nakon sledećeg kola nećemo morati da se “tešimo” rečima stručnjaka, na koje smo, do sada, izgleda i navikli - stoji u saopštenju.

IMT je trenutno 12. na tabeli sa 21 osvojenim bodom, dok je Radnički Niš na 14. poziciji sa bodom manje u odnosu na novajliju u Superligi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.