NASDAQ: Federer i Nadal u finalu

Izvor: B92, 02.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASDAQ: Federer i Nadal u finalu



Rože Federer plasirao se u finale ovogodišnjeg NASDAK Open turnira u Majamiju. Prvi igrač sveta savladao je noćas u polufinalu šestostrukog šampiona turnira Andre Agasija sa 6-4 6-3 i tako zabeležio i 21. uzastopnu pobedu u sezoni. Federer će se u finalu sastati sa Špancem Rafaelom Nadalom.

Ovo je tek drugi put da Agasi ne uspeva da se plasira u finale (kada igra u polufinalu) u 10 pokušaja samo jednom legendarni igrač nije uspeo da se domogne završnog meča. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Medjutim, od kakvog igrača je poražen, najbolje je objasnio posle meča:

" Njegov nivo igre je jednostavno viši od svih ostalih. Pa on je od US Opena izgubio samo jedan meč uz 47 pobeda. To je ludilo" rekao je Agasi posle poraza u Majamiju.

U drugom polufinalu Nadal je savladao sunarodnika Ferera potpuno istim rezultatom kao i Federer Agasija: 6:4 i 6:3 i tako postao najmladji finalista ovog turnira još od 1990.godine kada je Agasi imao 19 godina kada je igrao u finalu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.