NAPETO NA STARTU: Jelena savladala Zigmundovu, na redu je sledeća Nemica! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2017, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPETO NA STARTU: Jelena savladala Zigmundovu, na redu je sledeća Nemica! (FOTO)

Jankovićeva se plasirala u drugo kolo Australijan opena.

Jelena Janković je u 2. kolu Australijan opena. Srpska teniserka je posle velike borbe koja je trajala dva sata i 39 minuta, savladala Nemicu Lauru Zigmund sa 2:0, po setovima 6:1, 1:6, 6:4 u 1. kolu turnira u Melburnu. U narednoj rundi očekuje borba protiv još jedne Nemice, Julije Gerges.

Srpkinja je odlično počela meč i došla je do brejka već u uvodnom gemu. Zatim je i potvrdila prednost, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da bi potom u 5. gemu, u kome je viđeno čak šest izjednačenja, uspela da iskoristi 4. brejk loptu i da povede sa 4:1, što je prelomilo 1. set.

DRAMA U MELBURNU: Troicki jedva dobio vatreni jugoslovenski derbi, rival vikao na sudiju! (VIDEO)

Ipak, Nemica se nije predavala i na servisu za opstanak u set viđen je novi maratonski gem, ali je Jelena uspela da treću set loptu pretvori u poen i povede u setovima.

Jelena Jankovic def. Laura Siegemund 6-1 1-6 6-4 au 1er tour de l'Open d'Australie. pic.twitter.com/i2sawqka9M

— Hugo Voisot (@tennisresultats) January 16, 2017

Drugi set bio je potpuna suprotnost. Jelena je izgubila sve svoje gemove i u svakom je viđena velika borba i nekoliko izjednačenja. Ipak, u odlučujućim poenima Nemca je bila bolja i na kraju se revanširala Jeleni identičnim rezultatom od 6:1 u drugom setu.

Odlučujući set doneo je novi maraton i razmenu brejkova. Izuzev prva dva i poslednjeg gema, u svakom su viđene brejk lopte. Jelena je uspela da napravi jedan brejk viška.  Imala ih je tri u odnosu na dva, koliko je napravila njena protivnica.

SENZACIONALNO: OVO je NOVI sponzor Novaka Đokovića (FOTO)

Najsigurnije je Jelena odigrala u poslednja dva gema, kada je pri rezultatu 4:4 najpre napravila brejk, a zatim odservirala za meč i plasirala se u 2. kolo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.