NAPALI ŽENE I DECU

Izvor: Kurir, 06.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPALI ŽENE I DECU

Nikola Gagulić, navijač Zvezde iz Hrvatske, kaže da su lokalni huligani smišljeno hteli da prekinu skup Delija u Boboti

Nikola Gagulić, predsednik Upravnog odbora navijačke grupe Delije Bobota, tvrdi da su hrvatski huligani bez povoda napali decu i izazvali incident koji je uzburkao duhove u Srbiji i Hrvatskoj. Glavna meta napada pijanih navijača iz Osijeka i Vinkovaca bili su fudbaleri Crvene zvezde Dušan Basta i Đorđe Tutorić, koje su domaćini zaštitili svojim telima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Posle incidenta u Boboti dvojica hrvatskih navijača su uhapšena, a zanimljivo je da su ih organima reda iz Vukovara predali upravo stanovnici srpskog sela u Slavoniji.

- Hrvatski navijači imali su nameru da prekinu skup, mada u tome nisu uspeli. U toku redovne skupštine kluba uleteli su s drvenim palicama i štanglama i počeli da biju učesnike. Većina ljudi na skupu bili su dečaci i devojčice uzrasta od pet do 15 godina, što samo govori o tome koliko su bili hrabri ti navijači - pričao je za Kurir Nikica Gagulić, a potom dodao:

- Naši meštani su se brzo organizovali i savladali napadače. Bilo nam je preče da pružimo pomoć deci koja su bila u krvi nego da ih jurimo, pa su svi, sem dvojice koje smo predali policiji, pobegli. Nastradalo je četvoro dece, a jedno je završilo u bolnici. Huligani su prebili i dvojicu policajaca koji su obezbeđivali događaj.

Posebna meta huligana iz Osijeka i Vinkovaca trebalo je da budu fudbaleri Crvene zvezde Dušan Basta i Đorđe Tutorić, kao i sekretar stručnog štaba Goran Negić.

- Niko od njih nije prišao Basti i Tutoriću, jer smo fudbalere na vreme zaštitili. Odmah posle incidenta odveli smo ih u drugu prostoriju, gde su oni deci podelili autograme. Posle toga goste iz Beograda ugostili smo u Vukovaru, gde smo na jednoj terasi na Dunavu zajedno ručali. Sve je bilo kako treba, a mi smo ih ispratili, uz pratnju policije, do Šida i granice sa Srbijom. Iz Slavonije su zvezdaši otišli zadovoljni.

Hrvatski mediji, kao i navijači Osijeka, tvrde da su lokalni slavonski Srbi provocirali danima hrvatski živalj dolaskom igrača Crvene zvezde. Boboćani su optuženi čak i za širenje srpskog nacionalizma.

- To nema veze s pameću. Sve to što se piše, nas mnogo vređa. Ti huligani sada pričaju da su videli slike Ratka Mladića, Radovana Karadžića, Arkana i Šešelja, što je notorna laž. Mi smo miroljubiva navijačka grupa, a zidove naših prostorija krase isključivo crveno-bele boje i grbovi Crvene zvezde.

Navijački klub Delije Bobota osnovan je 25. avgusta 2005. godine, baš na ideju sagovornika Kurira Nikice Gagulića, a trenutno broji više od 160 članova. Broj pristalica neprestano raste, a pored Bobote, fanovi dolaze iz Bijelog Brda, Trpinje, Pačetina, Klise, Markušice, Gaboša, Ostrova, Silaša, Vukovara, Vere, Darde, Bršadina, Borova Sela, Švajcarske i Kanade.

- Upitno je organizovanje skupa za godišnjicu, baš zbog ovog incidenta u nedelju. Moraćemo da vidimo s policijom, kao i s ljudima iz Crvene zvezde koje želimo da ugostimo. Imamo veliku želju da zbog ovih pritisaka opet ugostimo našu Zvezdu - zaključio je Nikica Gagulić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.