NAMEŠTALI ZA KLADIONICU: U Austriji uhapšeno devet srpskih i hrvatskih fudbalera

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2022, 14:21

NAMEŠTALI ZA KLADIONICU: U Austriji uhapšeno devet srpskih i hrvatskih fudbalera

Policija izvršila pretres i zaplenila stvari.

Skandal u austrijskom fudbalu! U nameštanje rezultata umešana su čak devetorica igrača, uglavnom s prostora nekadašnje Jugoslavije. Pali su zbog prevara vezanih za klađenje na mečevima u kojima su bili akteri.

Policija je upala u kuće osumnjičenih, izvršila pretres i zaplenila stvari za koje misli da će im biti korisne za istragu.

Reč je o fudbalerima koji igraju u tamošnjoj trećoj ligi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Zanimljivo, nekoliko njih je iz Srbije! Ovo je kompletan spisak uhapšenih: Robert Bencun, Ratko Buljić, Dejan Ćosić, Miloš Gicić, Bartolomej Kuru, Marjan Markić, Dejan Nešović, Filip Peterman i Endrju Strapajević.

Fudbaleri su osumnjičeni da su nameštali mečeve u novembru prošle godine.

- Poštenje u sportu je najdragocenija vrednost! Nije uopšte bitno o kom rangu takmičenja je reč. Zato smo odlučili da pažljivo preispitamo stvari u trećoj ligi i da "Sport radar" prati taj nivo takmičenja. Oni su imali zaduženje da nam ukažu na potencijalno sumnjive mečeve. To je bio način da napravimo važan korak u cilju sprovođenja naše politike koja se zasniva na nultoj toleranciji za nameštanje utakmica - poručio je Gerhard Miletić, prvi čovek austrijskog fudbalskog saveza.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.