NAJVEĆI EL KLASIKO DO SADA: Rekord Mesija i Ramosa, Kurtoa šokirao, Španija u transu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2020, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJVEĆI EL KLASIKO DO SADA: Rekord Mesija i Ramosa, Kurtoa šokirao, Španija u transu! (VIDEO)

Barsa želi, Real mora.

Ne, nije pitanje života i smrti. Mnogo je veće.

Večeras u devet sledi 278. "el klasiko" ako računamo sve mečeve ikada odigrane, odnosno 244. takmičarski. Sitaucija dugo nije bila ovako napeta. U ovom momentu imamo dva aktivna rekordera koja će istrčati na teren. Serhio Ramos će po 44. put obući dres Reala u ovom meču i po tome predvodi sve, dok će drugi kapiten Leo Mesi istrčati na travu kao ubedljivo najbolji strelac >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u najprestižnijim mečevima španskog fudbala sa 26 postignutih golova. O tome koliko su dva tima izjednačena svedoče sledeći podaci: do sada su odigrali ukupno 243 takmičarska meča, Real je bio bolji 95, a Barsa 96 puta, uz 52 remija. Da bude još napetije u Primeri trenutno imaju po 72 pobede (!) i 35 nerešenih rezultata.

S druge strane Real je bez pobede na 12 od poslednjih 19 gostovanja. Uz to biće lišeni prisustva povređenih Azara, Asensija, Marsela i Rodrigeza, a Zidan je doneo odluku i o Luki Joviću. Skorašnja tradicija takođe je na strani Katalonaca, koji od najvećeg rivala nisu gubili na šest prethodnih odmeravanja, a dobili su i poslednja dva (0:1, 0:3).

Luka Jovic ranks as No. 18 in the current Real Madrid first team squad in terms of playing time all season. Despite his high profile summer move from Frankfurt, the striker has just played for 770 minutes this season - providing two assists and scoring twice. [@diarioas] pic.twitter.com/SbrQAP7Oru

— Infinite Madrid (@InfiniteMadrid) February 29, 2020

Španski AS piše da je "Jović je u savršenoj fizičkog kondiciji i to što se ne nalazi u ekipi za El klasiko pokazuje da mu Zidan šalje jasnu poruku". Luka je na terenu bio u finišu utakmice sa Mančester sitijem, ali nije uspeo ni da pipne loptu.

U Madridu se sve više šuška da je 22-godišnji Srbin formu morati da potraži izvan Madrida. To ne znači da će Real prodati Jovića, već da želi da ga pozajmi kako u bi u klubu sa manjim pritiskom povratio staru magiju i konačno pokazao da je igrač za "kraljeviće".

Real Madrid squad for El Clásico - Mariano gets the nod ahead of Luka Jovic, James out, Bale in: https://t.co/q4JwbaKDTb pic.twitter.com/ejjYJtjJiG

— AS English (@English_AS) February 29, 2020

Takođe, izjava koju je dao Tibo Kurtoa šokirala je mnoge, a navijače Barselone razjarila. Pitali su ga kako misle da sačuvaju najboljeg strelca El Klasika u istoriji Lionela Mesija.

 - Mesi? Za mene je on kao bilo koji drugi čovek. Mi ga proučavamo kao što to činimo sa igračem iz Selta Viga ili Levantea. Ne postoji razlika - rekao je za "Eleven sports" i podigao ogromnu prašinu.

Mesi neće ostati dužan, očekuje se odgovor na terenu.

El Clasico: Barcelona Troll Real Madrid’s Thibaut Courtois After Comments On Messi. Watch https://t.co/pbjJb0ov0K

— NewsEverything (@NewsEverything_) March 1, 2020

 Ne igraju samo Zvezda i Partizan večeras. Od 21 čas na programu je možda i najčuveniji derbi na svetu između Reala i Barselone u Madridu. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Real - Barselona.

Real je saopštio spisak igrača. U napadu su opcije Benzema, Bejl, Lukas, Marijano i Vinisijus, veznjacisu Kros, Modrić, Kazemiro, Valverde i Isko, u odbrani Karvahal, Militao, Ramos, Varan, Marselo i Mendi, među stativama će biti Kurtoa, rezerve su Areola i Fuidijas.

Kike Setjen napravio je dva iznenađenja u sastavu, pošto je u tim uvrstio dvojicu rekonvalescenata.

Đordi Alba je pravo iznenađenje, pošto je propustio poslednje dve utakmice. Uključen je i Đerard Pike, čiji je nastup bio neizvestan, takođe zbog povrede.

Setjen se odlučio za sledeće igrače:

Mark-Andre ter Štegen, Neto; Nelson Semedo, Đerard Pike, Samjuel Umtiti, Klemon Lenglo, Hunior Firpo, Đordi Alba; Serhio Buskets, Frenki de Jong, Artur Melo, Arturo Vidal, Ivan Rakitić, Aleks Koljado; Ansu Fati, Lionel Mesi, Antoan Grizman, Martin Brajtvajt.

Sve je spremno za početak spektakla.

Pogledajte rezultate

Pogledajte kako izgleda Alis Gudvin, supruga Džermejna Penanta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.