NAJLUĐI MEČ NA VIMBLDONU: Dobila taj-brejk 20:18 u trećem setu dugom 105 minuta i slavila

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 19:04

NAJLUĐI MEČ NA VIMBLDONU: Dobila taj-brejk 20:18 u trećem setu dugom 105 minuta i slavila

Ukrajinka nadigrala Rumunku.

Najdramatičniji meč u dosadašnjem toku Vimbldona odigran je u trećem kolu ženskog singla.

Ukrajinka Lesja Curenko savladala je Rumunku Anu Bogdan 4:6, 6:3, 7:6, pošto je bila bolja u super taj-brejk rezultatom 20:18.

U trećem setu je viđeno čak osam brejkova, Curenko je propustila meč loptu u 12. gemu na svoj početni udarac. Tek onda je usledilo uzbuđenje u doigravanju koje se, inače, igra do 10 u setu odluke.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Ukrajnika, koja se nalazi na 60. mestu VTA liste, je imala vođstvo 5:1. Međutim, Rumunka, koja je za tri pozicije bolje rangirana, uspela je da izjednači na 5:5. A, onda je usledila rezultatska klackalica, pošto nijedna teniserka nije uspela da se odlepi na dva poena prednosti. Tako je bilo sve do rezultata 20:18, kada je Curenka stigla do trijumfa iskoristivši sedmu meč loptu.

Sa druge strane, Bogdan je imala pet prilika da slavi, ali je eliminisana posle tri sata i 40 minuta borbe i trećeg seta koji se igrao čak 105 minuta, duže od pojedinih mečeva ženskog singla u celini.

Bio je ovo najduži taj-brejk u istoriji ženskog tenisa na turnirima najveće četvorke.

3 hours and 40 minutes 🤯

Lesia Tsurenko prevails in an incredible battle against Ana Bogdan, 4-6, 6-3, 7-6(18) 🙌#Wimbledon pic.twitter.com/kS63QxBQVI

— Wimbledon (@Wimbledon) July 7, 2023

Curenko će u osmini finala igrati protiv pobednice duela Džesika Pegula – Elizabeta Koćiareto.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.