NAJAVA  DANA  (sreda, 16. septembar): Orlovi, vreme je! Liga šampiona se zahuktava, veliki okršaj u Rimu

Izvor: MozzartSport.com, 16.Sep.2015, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (sreda, 16. septembar): Orlovi, vreme je! Liga šampiona se zahuktava, veliki okršaj u Rimu

Pogledajte koji nas to interesantni događaji očekuju danas...

7043: SRBIJA – ČEŠKA, 18.30

(Košarka, Evropsko prvenstvo, četvrtfinale)


Posle prilično nezgodnih Finaca (94:81) Orlovi u meč sa Česima ulaze posle šest ostvarenih pobeda na turniru. Srbija je igrala osam puta u četvrtfinalu u svojih deset učešća na evropskim prvenstvima od skidanja sankcija. Pobedila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je pet puta, a poslednja dva je izgubila. Tomaš Satoranski, Blejk Šilb i Jan Veseli prilično motivisani iščekuju meč sa Srbijom. Posle senzacionalnog demoliranja reprezentacije Hrvatske (80:59) optimizam među Česima ne jenjava što se najbolje može videti i po njihovim izjavama. Prvi put u njihovoj istoriji ušli su u četvrtfinale što je već ogroman uspeh, a činjenica da pred ovaj meč ulaze u poziciji autsajdera svakako ih oslobađa pritiska. Ali, ne brinemo se previše, to su naši Orlovi…

7044:  ITALIJA – LITVANIJA, 21.00

(Košarka, Evropsko prvenstvo, četvrtfinale)

Trideset puta Azuri su šutirali trojke u meču protiv Izraela. Ubacili su ih jedanaest. Prelomili su utakmicu serijom 19-4 u trećoj četvrtini i na kraju slavili rezultatom 82:52. Do četvrtfinala Belineli, Đentile, Barnjani i ekipa stigli su posle dva poraza (Turska i Srbija) i četiri pobede (Island, Španija, Nemačka, Izrael). Andrea Barnjani povredio se u drugoj četvrtini meča sa Izraelom, ali po svemu sudeći biće spreman za okršaj sa Litvanijom. „Zelena mašina“ bila je nadomak šokantnog poraza od Gruzijaca koji su 25 od 40 minuta meča proveli u vođstvu. A onda je na scenu stupio 30-godišnji bek Jonas Mačijulis koji je sa 34 poena, šest skokova i četiri asistencije, spasao svoj tim od poraza. Na kraju 85:81 za Litvance. Pre okršaja sa Italijanima Litvanija je zabeležila četiri pobede (Ukrajina, Letonija, Estonija, Češka i Gruzija) i jedan poraz od Belgije. Litvanija i Italija sastajale su se do sada četiri puta, Litvanci su bili bolji tri puta, a Italijani jednom. Pobednik iz ovog meča sastaje se u polufinalu sa boljim iz duela Srbija – Češka.

6409: ROMA – BARSELONA, 20.45

(Fudbal, Liga šampiona)


Roma je sezonu u Seriji A započela solidno. Posle remija sa Veronom (1:1), savladali su Juventus (2:1), a zatim i Frozinone (2:0). Barselona je u ovom meču bez ikakve sumnje favorit, toga su svesni i navijači Rome kojima je još uvek u svežem sećanju debakl iz prošle sezone kada su poraženi od minhenskog Bajerna sa 7:1. Barselona će ovog puta imati Mesija u startnoj postavi za razliku od meča sa madridskim Atletikom u koji je Argentinac ušao sa klupe i postigao gol za konačnih 2:1. Na prethodna tri međusobna duela Italijani i Španci imaju po jednu pobedu, a jednom je bilo nerešeno. Podsetimo, u grupi E nalaze se još BATE Borisov i Bajer Leverkuzen.

6410:  LEVERKUZEN - BATE BORISOV, 20.45

(Fudbal, Liga šampiona)


U Bundesligi zabeležili su dve pobede i dva poraza, dok su iz plej-ofa Lige šampiona eliminisali italijanski Lacio (1:0, 3:0). Leverkuzen se tri prethodne sezone kvalifikovao u Ligu šampiona, a ove godine sve nade polažu u Havijera Hernandeza. BATE je lider u šampionatu Belorusije, a iz plej-ofa najelitnijeg takmičenja izbacili su Partizan. Prošle sezone u grupnoj fazi izgubili su po dva puta od Šahtjora i Porta, a teško da će i u grupi E pored Rome, Barselone i Leverkuzena uraditi nešto više.

6411: DINAMO ZAGREB – ARSENAL, 20.45

(Fudbal, Liga šampiona)


Dinamo je vodeći na tabeli u hrvatskom šampionatu, a u plej-ofu Lige šampiona izbacili su Skenderbeg ukupnim rezultatom 6:1. Sa tri pobede, jednim porazom i dva remija, Arsenal zauzima četvrto mesto na tabeli Premijer lige. U ovom meču očekuje se dominacija dva Čileanca. Bivšeg napadača Mančester Junajteda Anđela Enrikeza koji je produžio ugovor sa Zagrebčanima , i njegovog zemljaka Aleksisa Sančeza koji će biti „udarna pesnica“ Arsenala. Poslednji put ova dva tima sastajala su se takođe u Ligi šampiona 2006. godine, a Arsenal je oba puta bio bolji.

6412: OLIMPIJAKOS – BAJERN MINHEN, 20.45

(Fudbal, Liga šampiona)


Pored Dinama i Arsenala druga dva tima u grupi F čine Olimpijakos i Bajern. Olimpijakos je lider na tabeli grčke Super lige sa maksimalnim učinkom. Identičan skor u Bundesligi ima i Bajern koji je prošlog vikenda uspeo da sačuva pobednički niz golom Milera u 90. minutu susreta sa Augzburgom (2:1). Grci će se verovatno boriti sa Dinamom za treće mesto u grupi, a Gvardiola se nada da će ove sezone proći dalje od polufinala do kojeg je Bajern stizao u prethodne dve sezone. U poslednjih jedanaest susreta ova dva tima u okviru Lige šampiona, Bajern je pobeđivao svaki put.

6413: ČELSI – MAKABI, 20.45

(Fudbal, Liga šampiona)


Čelsi je nastavio sa posrtanjem u Premijer ligi. U prethodnom kolu „preslišao“ ih je Everton (1:3), a taj poraz im je treći u ovoj sezoni uz jednu pobedu i jedan nerešen rezultat. Tim Slaviše Jokanovića u plej-ofu eliminisao je Bazel (2:2, 1:1) a u šampionatu Izraela nalazi se na drugom mestu tabele, ali nema sumnje da u ovom trenutku Murinjo i ekipa na Makabi gledaju kao na idealnu priliku za iskupljenje.

6414: DINAMO KIJEV – PORTO, 20.45

(Fudbal, Liga šampiona)


Dinamo je lider na tabeli Ukrajinske Premijer lige. Od starta sezone imaju samo jedan nerešen ishod, ostalo su pobede. Porto je takođe lider u domaćoj Primeri, a kada su oni u pitanju ključno pitanje je da li će ući u poslednjih 16 ili će dogurati do četvrtfinalnog dela takmičenja. Iker Kasiljas imaće svoj premijerni nastup u Ligi šampiona za neki drugi tim posle 152 meča u kojima je stajao na golu Reala. Na četiri međusobna susreta u Ligi šampiona Porto je pobeđivao dva puta, Dinamo jednom, a jednom su odigrali bez golova.

6415: GENT – LION, 20.45

(Fudbal, Liga šampiona)


Gent je prvi put u svojoj 115 godina dugoj istoriji postao šampion Belgije, a samim tim i učesnik Lige šampiona. Nije im puno važno što od starta nove sezone imaju dve pobede i četiri remija i nalaze se na šestom mestu. Činjenica da će prvi put igrati utakmicu Lige šampiona na domaćem terenu, kao i njihov status relativno nepoznatog tima, oslobađa ih pritiska i prevelikog očekivanja, što na kraju može da rezultira sasvim pozitivnim ishodom za njih. Lion je s druge strane jedine dve pobede u Ligi 1 ove sezone imao upravo na gostovanjima. Pored njih upisali su i jedan poraz i dva remija.

6416: VALENSIJA – ZENIT,  20.45

(Fudbal, Liga šampiona)


Valensija je startovala sa prosečnim uspehom u La Ligi. Još uvek nisu poraženi, a ubeležili su jednu pobedu i dva remija. Ali Nuno Espirito Santo računa na činjenicu da Rusi nikada nisu dobili utakmicu u Španiji. To zna i njegov kolega Andre Vilas Boas koji je sa pet pobeda, dva poraza i jednim remijem Zenit doveo na treće mesto ruske Premijer lige.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veseli, Satoranski, Šilb... Šta čeka "orlove"?

Izvor: Mondo, 16.Sep.2015

Česi, današnji rivali reprezentacije Srbije u četvrtfinalu ostavili su značajan trag na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, ostvarivši najbolji rezultat u novijoj istoriji svoje zemlje. Na našem timu je da ih zaustavi.../Od izveštača MONDA iz Lila/..Pre 30 godina, reprezentacija Čehoslovačke...

Nastavak na Mondo...

UŽIVO: Srbija - Češka (18.30) "Orlovi" lete ka polufinalu! (SASTAVI TIMOVA)

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2015

Do konačnog cilja (finala i direktnog plasmana na Olimpijske igre 2016. godine u Riju) preostala su još dva koraka. Srbija je stigla među osam najboljih, u četvrtfinalu sastaje sa selekcijom Češke. Ostanite uz portal VESTIONLINE i od 18.30 pratite tekstualni prenos susreta iz Lila...Analizu Češke...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.