NACIONALNA KLASA: Herr Kostić, pa svi ostali! Musline, vide li velemajstorske golove Prijovića i Pavlovića? (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 23.Maj.2017, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NACIONALNA KLASA: Herr Kostić, pa svi ostali! Musline, vide li velemajstorske golove Prijovića i Pavlovića? (VIDEO)

Srpski selektor ima mnogo razloga za zadovoljstvo ovih dana... Naši internacionalci blistaju u finišu sezone

Poslednju rubriku "Nacionalna klasa" za ovu sezonu ne možemo a da ne počnemo s Bundesligom! Jer ne samo sever, već cela Nemačka bruje o tome kako je Filip Kostić spasao HSV još jednog pada u baraž, trećeg u poslednje četiri godine.

Nikad druga liga - Hamburger slavi Kostića (VIDEO)

Srpski reprezentativac i jedan od najvećih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << aduta Slavoljuba Muslina na putu ka Mundijalu u Rusiji u odlučujućem meču za slavni klub, u direktnom okršaju sa Volfzburgom (2:1), proglašen je za heroja drugog najvećeg grada u Nemačkoj, pošto je golom i asistencijom spasao svoj tim dodatnog dvomeča koji je po prvi put u istoriji mogao da dovede do toga da nekadašnji šampion Evrope ispadne u Cvajtu.

Iz tog razloga navijači Hamburgera klanjaju se do poda srpskom krilnom napadaču i zaboravljaju na sve njegove slabe partije ove sezone. Bilo je kritika, bilo je i otrovnih strelica upućivanih ka Kostiću u teškim trenucima - što i ne čudi, ipak s eradi o najskupljem pojačanju u istoriji kluba - ali sve to sada daleka prošlost. Ako ni zbog čega drugog onda zbog ovih poslednjih 90 minuta HSV može da opravda prošlogodišnju investiciju od 14.000.000.

I ne samo to. Planovi se već uveliko kuju za narednu sezonu, a Filipa Kostića svi vide kao jednog od nosilaca igre i ključni, noseći stub nekog novog Hamburgera...

Kostić jeste zasenio sve srpske pečalbare proteklog vikenda - i to ne samo u Nemačkoj - ali moramo da pomenemo novu odličnu partiju Miloša Jojića čiji je Keln zahvaljujući pobedi protiv Majnca (2:0) obezbedio direktan plasman u Ligu Evrope. Nekadašnji vezista Partizana upisao je novu asistenciju i sezonu završio sa više nego dobrim učinkom, ako se uzme u obzir koliko je igrao - četiri gola i pet asistencija za 1161 minut proveden na terenu. To znači da je u proseku dao gol ili asisitrao na svakih 105 minuta otprilike...

Poslednja runda sezone u španskoj Primeri nije donela bogzna kakav učinak srpskih igrača. Ipak, moramo da konstatujemo da smo imali strelca. Nenad Krstičić ponovo je dobio šansu i obručke je prihvatio. On je svoj Alaves spasao poraza na gostovanju protiv Leganesa - 1:1.



Po 90 minuta odigrali su samo Čaušić i Brašanac, dok je Katai opet dobio priliku samo u finišu...

Za nama je verovatno najslabiji vikend kada su Srbi na Ostrvu u pitanju. Igrali su samo Luka Milivojević i Dušan Tadić i obojica su doživeli poraze. Kristal Palas nije uspeo da iznenadi kombinovani tim Mančestera nad Old Trafordu (0:2), a Sautempton je poklekao kod kuće pred Stoukom (0:1)...

Darko Lazović je bio među najzaslužnijim za pobedu Đenove nad Torinom (2:1) koja je Grifonima omogućila opstanak u Seriji A. Na našem napadaču napravljen je faul koji je omogućio slobodni udarac iz kojeg je proizašao prvi gol Đenove, a svoj dorpinos Čačanin je dao i kod drugog gola Čolita Simeona, jer je akcija krenula upravo od njega. Za svoju partiju Lazović je ocenjen ili sa 6,5 ili sa 7. Adem Ljajić je postigao deseti gol u ovoj sezoni, ali to mu je bila slaba uteha budući da je Torino izgubio. Kako god bilo, u poraženom timu Adem je bio među malobrojnima koji su pokušavali da nešto urade zbog čega su mu čak pojedini mediji dali i prelaznu šesticu. Saša Lukić je odigrao svoju najlošiju utakmicu u dresu Torina. Bivši igrač Partizana ušao je još u prvom poluvremenu pošto se Bazeli povredio, no umesto da igra, stekao se utisak da se Lukić krije na terenu. Ocenjen je mršavom "peticom" ili čak sa 4.5.



Ivan Radovanović pružio je standardno dobru partiju u dresu Kjeva i protiv Rome - 3:5. Od većine medija zaradio je vrlo dobrih 6,5 uz konstataciju da je, po običaju, ocarinio gomilu lopti sa velikim procentom uspešno napravljenih pasova...

Nenad Tomović se utopio u sivilo svog tima na meču protiv Napolija na San Paolu (1:4). Fjorentina je već na "godišnjem odmoru" i zato ne čudi da su gotovo svi igrači dobili 5, među njima i Tomović.

I za kraj derbi. Segej Milinković-Savić počeo je solidno meč sa Interom, ali se brzo ugasio, već posle pola sata, tako da nije zaradio prelaznu ocenu. Dobio je uglavnom 5,5. Dušan Basta je ušao u drugom poluvremenu, ali nije uspeo da donese željeni preokret, dobrim delom i zato što su Nebeskoplavi ostali sa devet igrača, zbog crvenih kartona Kejti i Luliću. Ni nije dobio prelaznu ocenu...

U Ligi 1 ponovo je igrao samo Vule Jovanović. Njegov Bordo sezonu je završio remijem sa Lorijanom (1:1). Sada ostaje da se vidi da li defanzivac Zenita ostaje u Francuskoj ili se vraća u Sankt Paterburg. Želja Bordoa je da dobije mladog Srbina na još godinu dana, na zajam...

Igrala su sedmorica Srba, a čak petorica na tereneu provela po 90 minuta. Nekadašnji vezista Borca iz Čačka Branko Jovičić postigao je počasni pogodak u porazu svog Amkara od Rubina - 1:2.



Kapiten Orlova Branislav Ivanović poslednjih 90 minuta sezone presedeo je na klupi. Bambi Tošić dobio je šansu u poslednjih 30 minuta. I Zenit i CSKA slavili su u poslednjoj rundi, ali zbog boda prednosti u kvalifikacije za Ligu šampiona ipak će Tošić, a ne Bane.

Ljubomir Fejsa je na zasluženom odmoru, zato ga nije bilo u timu Benfike za poslednje kolo. Ali posle nekoliko mečeva pauze u tim se vratio Andrija Živković. U remiju novog-starog šampiona protiv Boaviste (2:2) vihorni krilni napadač asistirao je za drugi gol svoje ekipe. Mladi reprezentativac Srbije sezonu je završio sa sasvim zadovoljavajućim učinkom - 24 utakmice, jedan gol i 11 asistencija.

Ivan Šaponjić igrao 13 minuta za drugi tim Benfike...

I u Belgiji je spuštena zavesa na ovu sezonu. Srbi u poslednjih 90 minuta bez značajnijeg učinka...

Duško Tošić i njegov Bešiktaš sigurno grabe ka tituli. Lider je ostvario pobedu protiv Kasimpaše (4:1), dok je Bašakšehir remizirao proteklog vikenda u Trabzonu (0:0), pa sada braniocu trona treba još samo jedna pobeda u poslednja dva kola kako bi osigurao krunu.

Raduje povratak na teren posle povrede mladog reprezentativca Darka Lazića...

Dobar učinak srpski internacionalci imali su i u onim manje atraktivnim ligama. Tako je novopečeni reprezentativac Aleksandar Prijović doneo tri vrlo važna boda PAOK-u u borbi za Ligu šampiona. Crno-beli su slavili sa 1:0 protiv Panioniosa, a naš Švajcarac je gol dao u 75. minutu. Samo 13 minuta ranije Vladimir Ivić ga je poslao na teren...



Proteklog vikenda pogađala su još trojica naših napadača: Danijel Aleksić u trijumfu Sent Galena protiv Grashopersa (4:1) - za Skakvce igrali i Vilotić i Antonov - Danko Lazović u pobedi Videotona nad Ferencvarošom (4:1) i na posletku Andrija Pavlović, doduše u ubedljivom i nevažnom porazu Kopenhagena na gostovanju Lingbiju - 1:3.



(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.