NA OVO SE ČEKALO: UFC ima novu mega zvezdu, da li je ovo NASLEDNIK Konora Mekgregora (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2024, 11:01

NA OVO SE ČEKALO: UFC ima novu mega zvezdu, da li je ovo NASLEDNIK Konora Mekgregora (VIDEO)

Ušao je na mala vrata.

Nema dileme da UFC vapi za novom mega zvezdom. Najbolje se to videlo kad je Dejna Vajt morao da izabere glavne aktere jubilarnog 300. priredbe. Posle dugo razmišljanja izbor je pao na Aleksa Pereiru i Džamahala Hila. Svi će se složiti da "to nije to"...

Čeka se nasljednik Konora MekGregora, neko ko će se moći približiti njegovoj slavi, netko zbog koga čak i oni koji inače nisu MMA fanovi ipak ostanu budni do zore >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čekajuči UFC-ov ivent.

Šon O‘Mali UFC-ov je projekt, ali očito nije taj, nedovoljno je harizmatičan i neće dostići niti približan status onom Konorovom. Aleks Pereira ima dobre predispozicije za zvjzdani status, ali činjenica da ne govori engleski automatski ga izbacuje iz konkurencije za status mega zvezde.

Džon Džons jako retko nastupa i na zalasku je karijere, a karijera Kamzata Chimaeva takođe ne ide očekivanim smerom. ‘‘Borz‘‘ je i dalje nepobediv, ali i njegovi nastupi postali su prava retkost.

Ipak, UFC je možda i neplanirano dobio Konorovog nasljednika u Špancu gruzijskih korijena.

Radi se o Iliji Topuriji (15-0, 7-0 UFC), fantastičnom prvaku UFC-ove pero lake kategorije. Topuira je u oktobru 2020. godine ušao u UFC i ušao je na ‘‘mala vrata‘‘.

Jusef Zalal, Marokanac oko koga se tada stvarao velik ‘‘hajp‘ trebao se boriti protiv Seung Vu Čoija na manjem UFC-ovom iventu u Abu Dhabiju. Čoji je devet dana pre borbe otkazao nastup, a umesto njeha uskočio je Topuria.

Zalal je bio velik favorit uoči meča, ali Topuria je dokazao da zaslužuje priliku u UFC-u i slavio je jednoglasnom odlukom sudija. Nastupi koji su usledili bili su još bolji, a Topuria je rastao iz meča u meč. Probleme mu je napravio jedino Džaji Herbert, ali bio je to Topurijin kratkotrajni izlet u laku kategoriju i još jedan nastup na mala vrata.  Iako se našao u nokdaunu tokom prve runde, Topuria se oporavio i nokautirao je Herberta u drugoj rundi.

Krune dosadašnje Topurijine karijere došla je pre devet dana na UFC- u 298. Ilija se borio za pojas protiv neprikosnovenog prvaka Aleksandera Volkanovskog. Baš kao Conor dok je bio u lovu na Aldovu titulu, Topuria je takođe zračio neveroatnim samopouzdanjem i mirnoćom. Mnogi su ga nazivali ‘‘bahatim‘‘, ali Ilia je opravdao svoje reči, nokautirao je Volkanovskog u drugoj rundi i preuzeo je tron perolake kategorije.

Njegova popularnost dodatno će rasti dok uživa status prvaka, a koliko je omiljen u Španiji, govori i situacija s jučerašnje utakmice La Lige.

Naime, Ilija Topuria dobio je čast izvesti počasni početni udarac na utakmici između Real Madrida i Seville. Svi znaju šta Real Madrid predstavlja u nogometu, radi se o najvećem nogometnom klubu na svijetu. UFC-ov prvak prošetao je zelenim terenom Santjaga Bernabeua, pokazao je publici svoj pojas i zatim je izveo početni udarac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.