NA CENI: Četiri kluba ŽELE napadača Zvezde!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2020, 18:21

NA CENI: Četiri kluba ŽELE napadača Zvezde!

Na Marakani vagaju.

Trebalo je da Tomane predstavlja veliko pojačanje za Crvenu zvezdu, kada je dolazio na Marakanu, međutim, opšti je utisak da iskusni napadač nije opravdao očekivanja navijača.

Sevilja je prvi finalista Lige Evrope, a večeras (21.00) u duelu Intera i Šahtjora dobićemo i njenog rivala. Nerazuri su favoriti s kvotom 1,75, ali ukrajinski tim prepun Brazilaca pokazao je ubedljivim igrama da je vrlo ozbiljan. Kvota na Šahtjor je 4,90. Pogledajte >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve kvote kladionice MOZZART na Inter - Šahtjor.

Ove sezone je imao zavidnu minutažu, dobio više prostora kod Dejana Stankovića za dokazivanje, ali se El Fardu Ben nametnuo golovima i izrazio kandidaturu za novu Zvezdinu "devetku", što je Antonija Manuela Fernandeš Mendeša bacilo u drugi plan.

U Ljutice Bogdana će sigurno razmisliti o prodaji Tomanea, međutim, ozbiljne ponude do sada nije bilo. Kako, međutim, pišu portugalski mediji, za njega se interesuju klubovi iz čak četiri države.

Radi se o Portugaliji, Turskoj, Rusiji i Ujedinjenim Arapskm Emiratima. Ne navode se imena klubova, ali jasno je da bi napadač mogao tokom ovog leta da se preseli u neku od navedenih zemalja. Izvesno je da transfer prvo mora Zvezda da odobri, jer se radi o igraču koji je pod ugovorom.

Posle utakmice sa Radničkim iz Niša u drugom kolu Superlige, trener Dejan Stanković osvrnuo se i na Tomanea, obzirom da mu nedostatak njegove realizacije najviše smeta.

- Tomane radi za ekipu, ali zadatak centarfora je da postiže golove. Imali smo mnogo prilika u prvom poluvremenu, ali realizacija nije bila na nivou. Radimo iz treninga u trening, iz meča u meč, kako bi doveli Tomanea u poziciju da pogađa - pričao je tada Stanković.

Podsetimo, Tomane ima 27 godina, u mlađim selekcijama je igrao za Boavistu i Vitoriju Gimaraeš, gde je i započeo profesionalnu karijeru, da bi kasnije branio boje Limijanosa, nemačkog Duizburga, grčkog Panetolikosa, portugalskih Aruke i Tondele, od 2. jula 2019. je u Crvenoj zvezdi.

Gledajući od zime, Tomane je preživeo mnogo teških trenutaka, uspeo da postigne samo pet prvenstvenih golova u prošloj sezoni. Čini se da je Portugalac psihološki potonuo, svestan da mu Crvena zvezda traži zamenu i da se ne bi protivio da ode iz Ljutice Bogdana.

Sa druge strane, njegovim odlaskom bi se otvorio prostor crveno-belima da dovedu novog napadača. Pominjali su se Federiko Makeda i Anderson Silva kao moguće akvizicije, prvi je otpao, dok u Zvezdi ne odustaju od angažovanja Silve.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.