Mutu želi nazad u reprezentaciju

Izvor: B92, 11.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mutu želi nazad u reprezentaciju



Rumunski fudbaler Adrijan Mutu želi da igra za reprezentaciju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Holandije, pošto će mu do tada isteći kazna za korišćenje dopinga.

"Moja kazna završiće se 24. maja, tako da imam nekoliko dana da se pripremim da izadjem na teren", rekao je Mutu.

Mutu, koji je bio pozitivan na kokain prošlog oktobra, očekivao je da će moći da igra već 18. maja, ali je igraču objašnjeno da mu je sedmomesečna suspenzija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počela nekoliko dana kasnije nego što je to prvobitno bilo rečeno.

Kada je dobio otkaz u engleskom Čelsiju zbog pozitivnog doping testa (na kokain) rumunski reprezentativac potpisao je u januaru petogodišnji ugovor sa italijanskim Juventusom.

Za italijanski klub moći će da igra u poslednjem kolu Serije A kada će se Juventus sastati sa Kaljarijem. On takodje želi da bude u

reprezentaciji i kada se Rumunija bude sastala sa Holandijom 4. juna.

Rumunija, medjutim, ima male šanse da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo 2006. godine, jer je treća u grupi sa 13 poena, iza Holandije koja je prva sa 16 i Češke koja ima 15 bodova.

"Znam da sam potreban ekipi na terenu u Roterdamu i ja ću biti tamo ukoliko me selektor pozove", rekao je Mutu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.