Mutu najbolji u Italiji

Izvor: B92, 16.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mutu najbolji u Italiji



Adrijan Mutu, rumunski reprezentativac u dresu Fiorentine, proglašen je za najboljeg fudbalera prve italijanske lige, saopšteno je u petak u Rimu. U prošloj sezoni Mutu je imao prosečnu ocenu 6,50, Šveđanin Zlatan Ibrahimović (Inter) 6,48, a Italijan Marko Materaci (Inter) 6,43.

Izbor najboljeg fudbalera u "kalču" sačinjen je na osnovu ocena izveštača sportskih listova "Gazeta delo Sport", "Korijere delo Sport" i "Tutosport", kao i najvećih dnevnika "Korijere dela Sera", "Republika", "La Stampa" i "Il đornale".

Mutu, koji je došao u Firencu iz Parme, postigao je 18 golova u 31 susretu za Parma i 16 pogodaka u 33 meča za Fiorentinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.