Mutko: 27 sportista pozitivno na meldonijum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mutko: 27 sportista pozitivno na meldonijum

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je danas da je 27 ruskih sportista pozitivno na meldonijum, supstancu koju je Svetska antidoping agencija (WADA) 1. januara stavila na listu zabranjenih.

"U Rusiji je do danas 27 sportista registrovano kao pozitivno na meldonijum, a oko 127 sportista širom sveta", rekao je Mutko za agenciju R-Sport.

On je naveo da je siguran da broj otkrivenih doping slučajeva svake godine u Rusiji nije veći nego u ostalim zemljama, navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se radi o "oko 200 slučajeva godišnje".

Meldonijum je postao svetski poznat početkom marta, kada je ruska teniserka Marija Šarapova objavila da su njeni doping rezultati bili pozitivni na tu supstancu na Australijan openu u januaru.

Među sportistima čiji su rezultati bili pozitivni na meldonijum su i ruska reprezentativka umetničkom klizanju Jekaterina Bobrova i plivačica Julija Jefimova.

Meldonijum se koristi kod bolesti srca i povećava izdržljivost, poboljšava oporavak, štiti od stresa i poboljšava rad centralnog nervnog sistema. Međunarodna atletska federacija (IAAF) je prošlog novembra suspendovala ruske atletičare iz svih takmičenja posle izveštaja komisije WADA o navodnom sistemskom dopingu koji je prikrivala država.

Ruski atletski savez mora da ispuni brojne zadatke kako bi IAAF ukinula suspenziju na vreme i dozvolila ruskim atletičarima da se takmiče na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u avgustu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

27 ruskih sportista pozitivno na meldonijum

Izvor: B92, 25.Mar.2016

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je da je 27 ruskih sportista pozitivno na meldonijum, supstancu koju je WADA 1. januara stavila na listu zabranjenih. On je naveo da je siguran da broj otkrivenih doping slučajeva svake godine u Rusiji nije veći nego u ostalim zemljama, navodeći da se radi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.