Muta i igrači „tanji“ za 50% !!!

Izvor: KGsport.info, 11.Okt.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muta i igrači „tanji“ za 50% !!!

Uprava kluba odlučila da smanjenjem primanja kazni šefa struke i igrače usled tri poraza i poslednju poziciju ABA lige. Najslabiji početak u protekle četiri sezone, a na papiru, možda i najjači tim u odnosu na prethodne sezone. 
Nikolić, kao najodgovorniji na parketu, veruje da će se kazna pretvoriti u pokretačku snagu da se boljitak desi već u subotu na gostovanju ekipi MZT.
Nikolić: “ Ovo je profesionalna posledica usled loših sportskih rezultata. Uz igrače, i lično sam sankcionisan. I Klub i javnost su očekivali bar jednu ili dve pobede, umesto ova tri poraza. Tako bismo već držali priključak za vrh ABA lige, i Evropu dogodine. Ovako, još jednom se nalazimo na težem putu do cilja. Delujemo previše neuigrano, nismo dovoljno borbeni u nekim fazama igre, a ima čak i nezainteresovanosti. Sa takvim držanjem je nepomirljiv Klub jer su spram nas sve kvalitetne ekipe. ABA liga je jako takmičenje da bismo mu tako pristupali. „ 
Zvižduci sa tribina su dovoljno pogodili igrače i šefa struke, ali ova kazna predstavlja poziv na još veći rad, zalaganje i ozbiljnost.
 “ Niko se nije bunio, počev od mene, jer smo svi zajedno svesni loših početnih rezultata. Ovo su sve sami profesionalnci, znaju da nisu dobro odradili posao i na njima je da se hitno koriguju. Bez rezultata neće biti ni para, to je surova relanost i ovog sporta. Ovakak učinak ne ruši ugled samo igrača i nas u stručnom štabu, kao „neposrednih izvršilaca“, već kluba u celini, partnera koji nas podržavaju i ulažu u nas. Moramo ubuduće da ispoljavamo znatno veću odgovornost, individualnu i timsku “ – dodao je Miroslav Nikolić.
Treneru i igračima je upućena poruka da su i otkazi jedna od opcija ako se nešto ne preduzme po pitanju bolje igre i rezultata.
Nikolić: “ Naravno da su i otkazi saradnje realnost. Ko svojom borbenošću ne zaslužuje dres Radničkog, neće ni biti u timu, nema tu nikakve sentimentalnosti. Neće biti naš igrač onaj ko nije potpuno posvećen ovom timu. Dok je u dresu Radničkog, svaki igrač će morati da se ponaša odgovorno kao da je u dresu madridskog Reala jer Radnički je nešto najbolje što Šumadija ima u košarci
Miroslav Nikolić je dodao da Radnički ne treab otpisivati i da je i dalje optimista da se može do postavljenih ciljeva i Evrope.
“ Otimista sam i dalje da možemo, ali i moramo bolje. Odabrao sam igrače da igramo baš takvu, evro košarku. Jeste teško svake godine počinjati sa skroz novim sastavom, ali i dalje tvrdim da imamo ratničku ekipu, samo će ti ratnici morati da se razdrmaju. Prošle godine smo imali 1:6 u prvih mesec i po dana, ali sada smo u povoljnijoj situaciji i izgovora ne sme da bude. Da budemo bolji, doveli smo i Ćapina kao iskusnog plejmejkera, da možemo da se što pre razigramo. Ne odstupamo od cilja – plasman među prvih šest ekipa, a greši svako ko još sada otpisuje Radnički. Liga jeste jača nego prošle godine, ali timovi su ujednačeniji, biće tu još mnogo neprijatnih poraza svih učesnika, a takmičenje je dugo. “ – zaključio je Nikolić.
 Izvor: KK Radnički

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.