Muta Nikolić se pojavio na sahrani Dejana Milojevića: Retko ko ga je prepoznao (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 14:45

Muta Nikolić se pojavio na sahrani Dejana Milojevića: Retko ko ga je prepoznao (FOTO)

Godinama nije previše prisutan u javnosti.

Proslavljeni srpski košarkaš i trener Dejan Milojević biće sahranjen na Bežanijskom groblju. Došle su mnoge ličnosti iz košarkaškog sveta da odaju poštu legendi.

Među njima je i Miroslav Muta Nikolić, proslavljeni srpski trener koji trenutno radi u Vršcu, nekadašnjem Hemofarmu.

Nikolić već neko vreme nije mnogo prisutan u očima javnosti, pa je mnoge iznenadilo da se njegova fizička pojava značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << promenila.

Nedavno je Muta ispričao koliko mu je Milojević bio drag srcu.

- Otišao je jedan od najboljih ljudi u našoj košarci. Sjajan sportista, divan mladi čovek. Strašno. Ne mogu da verujem da se to dogodilo… Samo mi je pred očima njegov dečački osmeh. Mnogo je teško govoriti o Dejanu Milojeviću u prošlom vremenu. Svi smo izgubili mnogo njegovim iznenadnim, preranim odlaskom. Pred njim je bila budućnost u poslu i u životu, imao je nepunih 47 godina - utučeno je pričao Nikolić za Sport klub.

- Zvao sam ga Barkli. Da, on je bio naš Čarls Barkli. Tada je u Budućnosti igrao i Igor Rakočević, njega sam zvao Beli Džordan. Hvalio sam se da u ekipi imam Barklija i Džordana. Eh, ode moj Barkli - tužno je pričao Miroslav Muta Nikolić.

Milojević je preminuo u Americi 17. januara od teškog srčanog udara , tokom timskog okupljanja "Golden Stejt Voriorsa".

On je celog života bio u košarci. Rođen je u Beogradu 1977, odrastao je u Padinskoj Skeli, potom se preselio u Zemun i stasavao sa loptom u ruci igrajući za "Beovuk". Profesionalac je postao u FMP-u, gde je lod 1998. do 2000. skrenuo pažnju na sebe i stekao status reprezentativca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.