Muslin: Nema opuštanja, za Milunovića garantuje Gurenko

Izvor: MozzartSport.com, 21.Sep.2017, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muslin: Nema opuštanja, za Milunovića garantuje Gurenko

"Idemo po tri boda u Beč, ali opet i ako ih ne osvojimo, nije katastrofa, znamo da imamo popravni u Beogradu pred našim navijačima", kaže selektor

Sa proverenim snagama koje su izgurale veći deo kvalifikacija Orlovi ulaze u poslednja dva okršaja u borbi za plasmana za Svetsko prvenstvo u Rusiji protiv Austrije (6.oktobra) u Beču i Gruzije (9. oktobra) u Beogradu.

Jedna pobeda u te dve utakmice dovoljna je da se viziraju pasoši za Rusiju, ali selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Slavoljub Muslin upozorava pulene da nema opuštanja.

"Lakše nam je sada nego što je to bio slučaj na početku, možda ni ja nisam lično očekivao da ćemo dva kola pre kraja biti u ovakvoj poziciji, sa ovakvom razlikom na tabeli. Idemo po tri boda u Beč, ali opet i ako ih ne osvojimo, nije katastrofa, znamo da imamo popravni u Beogradu pred našim navijačima", izjavio je Muslin.

Muslin objavio spisak: Dugo čekani poziv zlatnom Orliću i povratnik posle 15 meseci

Na spisku nema mnogo tumbanja, na prvi pogled je primetan veliki broj centralnih defanzivaca.

"Kao što znate, Nikola Maksimović je suspendovan posle isključenja u Dablinu, a problem više su Stefan Mitrović i Jagoš Vuković koji vuku povrede i za koje čekamo odobrenje lekara da li mogu da igraju ili ne. Zato smo pozvali malo veći broj defanzivaca, za svaki slučaj."

Od novajlija, tu je debitant mladi reprezentativac Miloš Veljković, koji je poziv zaslužio standardnim partijama za Verder u Bundesligi, kao i štoper Nemanja Milunović koji je iskočio u prvi plan tokom nedavne utakmice Lige Evrope između Crvene zvezde i BATE Borisova.

"Što se tiče Milunovića, on je zadovoljio na prvom 15-dnevnom okupljanju. Posle toga je imao tešku povredu zbog koje dugo nije igrao. Vratio se, gledao sam ga protiv Zvezde, a i moj asistent Belorus Sergej Gurenko, koji ga prati u tamošnjoj ligi, i koji me uverava da je dorastao zadatku." 

Filip Kostić je na spisku igrača iako najverovatnije neće moći da igra zbog povrede, a u poslednjem trenutku otpao je Zoran Tošić koji se sinoć povredio na utakmici s Napretkom. Za popularnog Bambija se još čeka lekarski izveštaj, ali selektor kaže da povreda iziskuje dužu pauzu od nekoliko nedelja zbog kojeg se ne nalazio na spisku.

Selektor kaže da ga raduje forma Adema Ljajića, a pred odlučujuća dva duela u kvalifikacijama poručuje:

"Nalazimo se na dva koraka od Rusije i sve zavisi od nas. Svesni smo da smo blizu, da imamo šansu i za popravni ako ne uspemo u Beču, ali nijednog trenutka neću momcima dozvoliti da se opuste. Verujem da ćemo biti kao i do sada, psihički i mentalno jaki i da nećemo protraćiti ovu priliku koja nam se ukazala", poručio je Slavoljub Muslin.

(FOTO: MN press)
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.