Muška U18 reprezentacija otputovala u Niš – na završni deo priprema za EP

Izvor: B92, 12.Jul.2023, 19:41

Muška U18 reprezentacija otputovala u Niš – na završni deo priprema za EP

Muška U18 reprezentacija nastavlja pripreme za Evropsko prvenstvo (22-30. jul).

Po završetku prve faze, koja je obavljena u Vršcu, naš tim je imao dva dana odmora, a od srede je u Nišu, gde će ostati do početka takmičenja kome će biti domaćin.

"Uzlazimo u poslednji mini ciklus, imamo još deset dana do početka Prvenstva i otvaranja protiv Češke, 22. jula. Do tada ćemo odigrati i još jednu prijateljsku utakmicu, protiv Francuske, 17. jula. Za sada je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve išlo po planu. Najvažnije je da se i za ovo kraće vreme priprema, vidi napredak. Mislim da u svim segmentima idemo željenom smeru". kaže selektor U18 reprezenacije Srbije, Nenad Stefanović, a prenosi sajt KSS-a.

Pred put u Niš, tim je doživeo jednu promenu. Stefanović je objasnio:

"Stefan Plisnić je ostao u Beogradu, imao je neke povredice, pa je odlučeno da on ne nastavi sa nama. Tako da dalje idemo sa 14 igrača."

To su: Nikola Topić, Andrej Mušicki, Bogoljub Marković, Filip Jović, Đorđe Ćurčić, Matija Milošević, Pavle Nikolić, Aleksa Ristić, Ognjen Romić, Andrej Kostić, Lazar Gagić, Pavle Mišić, Mitar Bošnjaković i David Simonović.

Na Evropskom prvenstvu u Nišu Srbija je u C grupi sa selekcijama: Slovenije, Finske i Češke. U osmini finala se ukršta sa D grupom gde su: Grčka, Danska, Španija i Italija.

"Pratimo sve selekcije, ne samo one iz naše grupe. Neke ekipe će u ovom periodu imati i neke dodatke, jer će im se pridružiti igrači iz U19 reprezentacija. Za sada se za svaku utakmicu pripremamo isto, to je jedini način. U svakom slučaju, imamo dobru grupu, gde će sve utakmice biti zahtevne. Važno je da probamo da budemo što bolje plasirani, kao bismo dalje, a posebno u osmini finala dobili nekog, uslovno rečeno, lakšeg rivala", kazao je Stefanović.

Naš tim očekuje i veliku podršku Nišlija u Čairu.

"Iskreno, očekujemo. Jedan od razloga zašto smo kao domaćini birali termin od 20,30 je da bi sala bila puna. Osim toga, u ovom trenutku imamo dvojicu igrača iz Niša. Ukoliko budu ostali među 12, očekujemo da će i to da bude motiv više za Nišlije da napune Čair. Po momcima se vidi da su ekstra motivisani i imaju taj pojačani osećaj odgovornosti jer smo domaćini Evropskog prvenstva. Verujem i da će kako se takmičenje bude primicalo, taj osećaj postajati sve veći", rekao je selektor Stefanović.

Evropsko prvenstvo igra se u Nišu i na programu je od 22. do 30. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.