Izvor: MozzartSport.com, 10.Mar.2021, 18:04

Murinjo sprema poklon predsedniku: Ove godine slavim 1.000 utakmica i donosim trofej Totenhemu

„Ne sudite klubu na osnovu pehara“, kaže Portugalac

Gde je Žoze Murinjo tu su pehari. Osvajao ih je u Portu, Čelsiju – tokom oba mandata – Interu, Real Madridu i Mančester junajtedu. Ukupno 25. Motivisan je da bogatu kolekciju uveća i dok je na klupi Totenhema.

Ove sezone ostale su mu još dve šanse. Prva će mu se ukazati u finalu Liga kupa protiv Mančester Sitija (25. aprila), a druga eventualno u Gdanjsku 26. maja, pod uslovom da najpre >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << eliminiše zagrebački Dinamo, zatim prođe još dve stanice Lige Evrope.

Poseban motiv Portugalac vidi u činjenici da klub koji trenutno predvodi 13 godina čeka trijumf u nekom takmičenju, još otkako je Huande Ramos slavio u Liga kupu 2008.

Voleo bih da budem deo tima koji će doneti trofej Danijelu Leviju. Nije pravedno suditi predsedniku, izvršnom direktoru ili vlasniku kluba na osnovu toga da li je i koliko trofeja osvojio tokom njegovog mandata, jer osvajanje pehara često zavisi od drugih okolnosti“, smireno priča Murinjo.

LIGA EVROPE, četvrtak, 21.00: (1,40) Totenhem (4,80) Dinamo Zagreb (7,75)

Dodaje da rukovodioci imaju druga posla, a da je trenerov da beleži što bolje rezultate.

„Uspeh u fudbalu može da se posmatra na različite načine, ali se ne može se poreći sve što je Levi uradio za klub, nezavisno od toga koliko je trofeja doneo. Totenhem je veliki, ogroman, na mnogim nivoima, sjajno organizovan klub, sve kao posledica Danijevog šefovanja. Nekad ne bi trebalo zaključivati samo na osnovu trofeja, iako su oni so i biber fudbala i naravno da želim da ih osvojim“.

Kao što je Danijel Levi motivisan da prekine sušni period Pevaca, tako i Žozea Murinja inspiriše činjenica da će uskoro proslaviti redak jubilej: 1.000 utakmicu u karijeri. Trenutno je na koti 988 i voleo bi da se sjajno dostignuće poklopi sa trijumfom u nekom bitnom susretu.

„Nisam dobar kad je statistika u pitanju, ali znam da ću do kraja ove sezone voditi 1.000. meč u karijeri. S obzirom da sam imao sreće da dosad osvajam dosta trofeja, bilo bi lepo zbog predsednika da jubilej proslavimo tako što ćemo Totenhemu doneti pehar. Probaćemo, videćemo da li ćemo uspeti“.

Murinjo je poslednjih sedmica digao Totenhem. Dobio je četiri utakmice u nizu, uz gol razliku 13:1, naredni izazov je duel sa Dinamom, a 14. marta ga čeka okršaj sa Arsenalom na Emiratima. Trener gradskog rivala Mikel Arteta požalio se da su Pevci u privilegovanom položaju, jer su domaćini hrvatskom predstavniku u četvrtak veče i ne moraju da napuštaju ni grad, ni državu, dok on sa svojim izabranicima sutra veče igra u 2.400 kilometara dalekoj Atini protiv Olimpijakosa.

Podsetiću da smo 6. decembra ugostili Arsenal, a da su Tobdžije tri dana ranije igrale kod kuće protiv bečkog Rapida. Istog dana, mi smo gostovali u ledom okovanom Lincu i vratili se u London tek u tri sata iza ponoći. Zar to nije tad bila prednost Arsenala“, zapitao se Žoze.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.