Murinjo se vraća kući, Maribor u nemogućoj misiji protiv Šalkea

Izvor: Blic, 30.Sep.2014, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo se vraća kući, Maribor u "nemogućoj misiji" protiv Šalkea

Lisabonski Sporting dočekaće Čelsi u utorak, dok će Maribor gostovati u Gelzenkirhenu ekipi Šalkea u utakmicama drugog kola grupe G Lige šampiona.

Sporting je u petak na svom stadionu u derbiju portugalskog prvenstva odigrao nerešeno 1:1 sa Portom, i tako vezao sedam utakmica bez poraza, kao i Čelsi, koji je nastavio seriju dobrih rezultata pobedom nad Aston Vilom (3:0).

Čelsi će na gostovanju u Lisabonu imati težak zadatak, pošto je Sporting protiv engleskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ekipa vezao tri pobede, a poslednji poraz u Ligi šampiona na svom stadionu pretrpeo je u septembru 2007. godine, kada je poražen od Mančester junajteda sa 0:1.

Portugalski stručnjak na klupi "plavaca" se tako vraća u rodnu zemlju gde ima veliko poštovanje.

Obe ekipe su u prvom kolu Lige šampiona odigrale nerešeno. Sporting je na gostovanju u Sloveniji odigrao 1:1 s Mariborom, dok je duel Čelsija i Šalkea na stadionu Stamford bridžu završen istim rezultatom.

Trener Šalkea Jens Keler rekao je da veruje da će njegova ekipa nastaviti seriju dobrih rezultata i da će protiv Maribora doći do prve pobede u Ligi šampiona.

Šalke je za vikend u derbiju Bundeslige pobedio Borusiju Dortmund sa 2:1, dok je Maribor odigrao nerešeno bez golova na gostovanju sa Radomljem.

Obe utakmice grupe G na programu su u utorak od 20.45.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.