Murinjo prelomio: Real u totalnoj ofanzivi!

Izvor: Blic, 19.Jun.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo prelomio: Real u totalnoj ofanzivi!

U svojoj prvoj sezoni u kojoj je kao trener predvodio madridski Real Žoze Murinjo je uspeo da osvoji samo španski Kup Kralja, pa je uoči novih izazova doneo odluku: promena sistema igre je neophodna, a ofanziva će zameniti potpunu posvećenost odbrambenim zadacima.

Prema pisanju "Marke”, portugalski stručnjak je odlučio da više ne koristi svoju prepoznatljivu formaciju 4-2-3-1.

U njoj su, najčešće, igrali Ikar Kasiljas ispred gola, potom defanzivna četvorka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u sastavu Serhio Ramos, Pepe, Karvaljo i Marselo, ispred kojih su bili Ćabi Alonso i Sami Kedira. Kako je u igri najčešće bio jedan istureni napadač (Karim Benzema, a neretko ni on), za najveći deo posla u napadu brinuo je trio Di Maria - Ozil - Kristijano Ronaldo koji su, pritom, imali mnogo obaveza u veznom redu.

Mnogo toga bi trebalo da se promeni u sezoni 2011/2012, dobrim delom i zbog dovođenja lucidnog turskog reprezentativca Nurija Sahina iz Borusije Dortmund.

Ubuduće će Real igrati u formaciji 4-3-3, u kojoj će golman i odbrana ostati nepromenjeni, vezni red će činiti Kedira, Alonso i Sahin, a mnogo više istureni nego prošle sezone biće Ozil i Ronaldo koji će biti u špicu uz Benzemu.

Povezane vesti: Real podneo žalbu na kaznu za Murinja Bivši predsednik Reala uporedio Murinja sa Hitlerom Murinjo: Nisam uspeo da motivišem igrače Hihon prekinuo Murinjov rekord, četiri gola Soldada, Barselona prejaka za Viljareal! Murinjo: Igrali smo protiv golmana i deset defanzivaca

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Murinjo sa 4-2-3-1 prelazi na 4-3-3

Izvor: B92, 19.Jun.2011

Trener Real Madrida Žoze Murinjo promeniće formaciju naredne sezone i sa 4-2-3-1 preći će na 4-3-3...Ova promena najviše će pogoditi Anhela Di Mariju koji će mesto u startnih 11 ptrepustiti Nuriju Sahinu...Prošle sezone ispred neprikosnovenog Ikera Kasiljasa stajali su Serhio Ramos, Pepe, Karvaljo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.