Murinjo osuo paljbu: Evo šta radim u Junajtedu!

Izvor: Mondo, 14.Sep.2018, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo osuo paljbu: Evo šta radim u Junajtedu!

"Dajte mi samo dva minuta", zamolio je Žoze Murinjo, pa izvukao "iz rukava" gomilu statistike da odgovori na kritike.

Foto: Martin Rickett/PA via AP

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo održao je još jednu živopisnu konferenciju za novinare, kakvih je već bilo ove sezone.

Uoči utakmice protiv Votforda u subotu (18.30 časova), Portugalac je iskoristio priliku da odgovori na optužbe zbog kojih je kritikovan tokom nedelje.

Engleska >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << javnost i navijači komentarisali su odlične igre mladog ofanzivca Markusa Rašforda (20) u dresu reprezentacije i moglo se čuti da on u Mančester junajtedu ne igra dovoljno.

Murinjo je u petak došao više nego spreman da odgovori na tu kritiku i da podseti na objektivni razlog zašto engleski biser ni sutra neće biti na terenu.

"Ako već pričamo o Markusu, mislim da mogu očekivati žestoke kritike u nedelju zato što on neće igrati u subotu. Tako je jer su neki momci opsednuti sa mnom i mislim da neki od njih kompulsivno lažu", počeo je Murinjo.

"Tako da u nedelju mogu da očekujem da se neki od njih probude i da im kao i uvek prva misao bude 'Žoze Murinjo'. Tako da mogu da pretpostavim da će me kritikovati zato što Markus neće igrati u subotu, ali to nije moja krivica", dodao je Portugalac.

"On je suspendovan, tako da bi verovatno trebalo da ih podsetim na to i da im kažem da ne može da igra", dodao je Murinjo.

Komentarišući Rašfordov nastup za Englesku, Murinjo je rekao da je "naravno srećan" i pohvalio je svog igrača. Potom je iskoristio šansu da kaže javnosti šta ima.

"Ako ne zamerite, uzeću vam nekoliko minuta. Uradiću nešto, ne zbog vas, već zbog navijača, jer mislim da dugujem fanovima Mančester junajteda da podelim ova dva minuta sa vama".

Zatim je izneo brojke...

Foto: AP/ Rui Vieira

"U sezoni 2016/17, Markus Rašford je odigrao 32 utakmice u Premijer ligi, 11 u Ligi Evrope, uključujući finale, tri u FA kupu, šest u Liga kupu, uključujući i finale, a nastupio je i u Komjuniti šildu. Odigrao je 53 utakmice, ali ako želite da čujete minutažu, na terenu je proveo 3.068 minuta, i ako žalite to da podelite na po 90 minuta, odigrao je 34,2 utakmice u trajanju od sat i po igre".

"U sezoni 2017/18, igrao je 35 mečeva u Premijer ligi, osam u Ligi šampiona, pet u FA kupu, uključujući i finale, tri u Liga kupu i u UEFA Superkupu. Igrao je totalno 52 meča od 2.676 minuta. Ako želite to da podelite na po 90 minuta, to će vam dati 29,7 utakmica".

"Tokom dve sezone sa mnom, on je imao 105 nastupa, 5.744 minuta, 63,7 utakmica od devedeset minuta, uključujući pet finala", zaključio je Portugalac.

Kao i uvek, Murinjo je iskoristio i u ovu priliku da "bocne" rivale i njihove talente, koji ne dobijaju toliku priliku.

"Tako da ako ljudi govore o tim minutima, mislim da su malo zbunjeni. Markus Rašfurd nije (Liverpulov) Dominik Solanke. On nije ni (Čelsijev) Ruben Loftus-Čik, niti je (Evertonov) Dominik Kalbert-Luin. On je Markus Rašford, igrač Mančester junajteda sa neverovatnim brojem nastupa, sa neverovatnim brojem minuta, na najvišem nivou i u najboljim mogućim takmičenjima".

Foto: Martin Rickett/PA via AP

Za kraj, obratio se i navijačima Junajteda.

"Tako da, dragi navijači, ovo je samo za vas i samo da znate šta radim sa Markusom Rašfordom, sa Lukom Šoom, Džesijem Lingardom, Skotom Mektominijem... To je ono što radimo ovde! Najvažnija stvar je da je on (Rašford) dobro dete, dobar igrač i zna šta je Mančester junajted uradio za njega, počev od Akademije, preko podrške gospodina Luja Van Gala i moje podrške, do podrške kluba, novog ugovora, dresa sa brojem 'deset' i mesta u ekipi na svakoj utakmici".

"Od kada sam ovde, Markus Rašford je bio izabran za svaku utakmicu. Nikad, ni na dan, nije bio van selekcije zbog moje odluke, niti zbog povrede, niti zbog suspenzije, kao u ovom slučaju. Nikad, nikad nije bio 'van' i on to zna i to je najvažnija stvar. Ipak, mediji su važni kao što je važno i da navijači Mančester junajteda znaju istinu. Zato sam veoma precizan sa ovim brojevima", dodao je Murinjo.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.