Murinjo loše podneo otkaz u Romi

Izvor: B92, 17.Jan.2024, 19:43

Murinjo loše podneo otkaz u Romi

Trener Žoze Murinjo posvađao se sa vlasnikom fudbalskog kluba Roma Denom Fridkinom kada je saznao da će dobiti otkaz.

A ni njegov odnos sa nekolicinom igrača rimske ekipe nije bio dobar, preneli su italijanski mediji.

Roma je u utorak otpustila Murinja zbog loših rezultata, a "Korijere delo Sport" preneo je da Portugalac nije očekivao takvu iznenadnu odluku vlasnika kluba.

"Korijere" je preneo da je Murinjo bio besan kada je čuo da će u utorak ujutro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobiti otkaz. Kako je naveo rimski list: "On to uopšte nije dobro prihvatio".

Navodi se da je Fridkin krivio Murinja za "određene nedostatke", a trener je uzvratio pominjući obećanja koje vlasnik kluba nije ispunio.

List je potvrdio da je Den Fridkin razmišljao da otpusti Morinja posle poraza od Sevilje u finalu Lige Evropa prošle sezone, kao i posle poraza 4:1 od Đenove u septembru.

Vlasnici nijednog trenutka nisu razmatrali mogućnost da produže ugovor sa Murinjom po isteku ugovora u junu, naveo je list.

Vlasnici kluba nisu bili zadovoljni jer je Murinjo stalno krivio sudije, kao ni njegovim pritužbama na strategiju transfera igrača, uključujući i fotografiju koju je postavio na društvenim mrežama na kojoj se slikao sa članovima stručnog štaba, ostavljajući prazninu za napadača koga klub još nije kupio.

Takođe, "Korijere delo Sport" je naveo da Murinjov odnos sa pojedinim igračima nije bio idealan.

On se navodno svađao sa Krisom Smolingom u oktobru i tokom sezone ismevao je engleskog defanzivca zbog loše fizičke forme.

Smoling je odigrao tri utakmice ove sezone i sada bi mogao da se vrati u tim.

Murinjo, navodno, nije bio zadovoljan ni stavom Lorenca Pelegrinija, a sa trenerom se više nisu slagali ni Leonardo Spinacola ni Renato Sančes.

Otkaz u Romi mu je bio peti otkaz u karijeri nakon Čelsija, Real Madrida, Mančester junajteda i Totenhema.

Portugalca je na mestu trenera zamenila legenda kluba Danijele de Rosi, koji je prošle sezone neslavno počeo trenersku karijeru.

Iako je prethodne dve sezone sa njim Roma osvajala tek šeste pozicije u Seriji A, može se reći da je Murinjo vratio osmehe na lica navijačima "vučice".

Pre njega Roma je imala u svojoj istoriji samo jedno evropsko finale, a sada ima tri uz prvu evro titulu, Ligu konferencija.

Osim toga, vrato je na stadiona navijače i godinama poluprazni "Olimpiko" je u njegovoj eri imao 40 uzastopno rasprodatih utakmica.

Trebalo bi i naglasiti da je Roma u Murinjovu ekipu uložila manje od 20 miliona evra u prethodne dve i po sezone, dok je s druge strane prihodovala skoro 150 miliona od prodaje igrača.



"Znoj, krv, suze, radost, tuga, ljubav, braća, istorija, srce, večnost",
napisao je Murinjo na oproštaju od Rome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Murinjo ušao u svađu sa vlasnicima Rome: Teško podnio otkaz

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2024, 12:52

Portugalski trener Žoze Murinjo posvađao se sa vlasnikom Rome, Denom Fridkinom kada je saznao da će dobiti otkaz, a ni njegov odnos sa nekolicinom igrača rimske ekipe nije bio dobar, prenijeli su italijanski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.