Murinjo izbegao suspenziju

Izvor: B92, 15.Dec.2023, 15:20

Murinjo izbegao suspenziju

Trener Rome Žoze Murinjo izbegao je suspenziju, ali ga je Disciplinska komisija FS Italije kaznila sa 20.000 evra jer je sudiju nazvan "nestabilnim".

Pre prvenstvene utakmice protiv Sasuola 3. decembra Morinjo je doveo u pitanje sposobnosti sudije Matea Marčenara.

"Sudio nam je tri puta kao četvrti sudija i mislim da nije emotivno stabilan za utakmice ovog nivoa", rekao je tada Murinjo.

Tokom iste konferencije za novinare Murinjo je rekao da napadač >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sasuola Domeniko Berardi "preteruje prilikom prekršaja kako bi iznudio žuti karton za protivničkog igrača".

Portugalski trener je kasnije rekao da njegov italijanski nije dovoljno precizan da objasni određene termine.

I Roma je kažnjena sa 20.000 evra, a novac od te kazne i od Murinjove kazne biće uplaćen u svrhu medicinskih istraživanja.

Murinjo je na početku sezone bio suspendovan na dve utakmice zbog komentarisanja sudija u završnici prošle sezone u Seriji A.

Takođe, Evropska fudbalska unija (Uefa) ga je u junu suspendovala na četiri utakmice jer je u garaži stadiona verbalno napao sudiju finala Lige Evropa posle poraza Rome od Sevilje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.