Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2021, 00:01

Murinjo dobio novog napadača: Uzbekistanac od 20.000.000 evra

Eldor Šomurodov je najnovije pojačanje Vučice

Htela je Roma Sardara Azmuna, ali nije uspela da se dogovori sa Zenitom. Zato se okrenula ka napadaču Đenove Eldoru Šomurodovu i kroz par dana postigla dogovor sa Grifonima. Sada je transfer i zvanično potvrđen, 26-godišnji fudbaler iz Uzbekistana je potpisao ugovor do leta 2026. godine sa Vučicom, dok će timu sa Luiđi Ferarisa pripasti 17.500.000 evra, uz još dodatnih 2.500.000 kroz bonuse, kao i 10 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od naredne prodaje.

Transfer je formulisan kao pozajmica sa pravom otkupa, Roma se obavezala da plati 17.500.000 evra, pa je napadač stavio i paraf na petogodišnju saradnju sa klubom.

Stigao je Šomurodov u Đenovu minulog leta kao zamena za Kšištofa Pjonteka. Nije blistao u prvom delu sezone, ali kada se adaptirao pokazao je da mu Serija A jako dobro leži. Postigao je skupa osam pogodaka na 31 zvaničnom meču u dresu Grifona.

U Italiju je stigao iz ruskog Rostova, za koji je na 91 nastupu postigao 18 golova tokom četiri sezone provedene u klubu. Pre toga je u domovini branio boje Bunjodkora i Mašal Mubareka. Od 2015. godine je član uzbekistanske reprezentacije, za koju je upisao 44 nastupa i postigao 21 pogodak, pa je trenutno na deobi petog mesta liste najboljih strelaca u istoriji Uzbekistana (isti broj golova, ali na gotovo trostruko više nastupa postigao je bivši igrač Anžija i Krasnodara Odil Ahmedov).

Šomurodov je treće pojačanje Rome ovog leta posle desnog beka Brajana Rejnoldsa (Dalas) i golmana Ruija Patrisija (Vulverhempton). Vučica je za pojačanja izdvojila 44.750.000 evra, računajući u tu cifru i 9.000.000 evra za otkup ugovora Rožera Ibanjeza, koji je minulu sezonu proveo na pozajmici u klubu iz Atalante.

Klub sa Olimpika je dosad zaradio svega 1.220.000 evra, za pozajmice Pau Lopeza i Džengiza Undera, koji su se preselili u redove Olimpik Marselja.

Očekuju se još brojna poslovanja Rome na transfer tržištu, prioriteti su angažovanje levog beka koji će odmeniti povređenog Leonarda Spinacolu, kao i veznog igrača - prva želja kluba je Granit Džaka iz Arsenala, mada Švajcarac ima i ponudu Tobdžija za produžetak saradnje.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.