Izvor: MozzartSport.com, 22.Jan.2021, 00:40

Murići poslao Lacio u četvrtfinale, ali i dalje čeka na prvenac (VIDEO)

Skupo plaćeni centarfor trznuo glavom u 90. minutu i primorao Kolombija na autogol

Navijači i fudbaleri Lacija uživaju poslednje dve nedelje. Vezali su tri pobede u Seriji A, ponizili Romu u derbiju Rima, a večeras su popunili poslednje prazno mesto u četvrtfinalu kupa Italije. Nisu bili naročito ubedljivi, dozvolili su rivalu da izjednači u završnici i doveli sebe na prag neželjenih produžetaka, ali su ih izbegli najviše zahvaljujući Vedatu Murićiju koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sjajno odigrao glavom u 90. minutu - 2:1.

Lacio je navikao da gotovo nikad ne gubi od Parme, a retko je klubu sa Enio Tardinija u poslednjoj deceniji dozvoljavao i podelu plena. Večeras je pobedio Parmu 11. put u poslednjih 13 duela, preostala dva završena su nerešenim rezultatom, a Krstaši će morati da čekaju neku novu šansu da prekinu negativan niz bez trijumfa protiv Nebeskoplavih koji traje već devet godina.

Možemo reći da su u velikoj meri za pobedu Lacija zaslužni dosta kritikovani fudbaleri koji su leta 2020. godine stigli u Večni grad, Andreas Pereira i Vedat Murići. Brazilac i bivši fudbaler Mančester Junajteda je sredinom prvog poluvremena poslao sjajan dalekometni centaršut i savršeno pogodio kapitena Marka Parola, a ovaj u istom stilu glavom prosledio loptu do mreže rivala.

Lacio nije uspevao da novim golom izbegne neizvesnost u završnici, pa su odbrana Strakoše posle udarca Brunete i prečka koju je pogodio Mihaila nagovestili da bi Parma mogla da zakuva stvari u završnici. To se i desilo. Fares je čini se zaspao i propustio priliku da napravi ofsajd zamku, prošla je lopta za Mihailu koji se lepo snašao u završnici.

Delovalo je da će ovo biti još jedna utakmica u kojoj će Vedat Murići razočarati. Do večeras je iza sebe imao 13 utakmica bez ijednog gola ili asistencije. Večeras je njegov potez presudio Parmi, ponadao se centarfor da je konačno probio led, ali pisaće mu se samo asistencija. Jeste trznuo glavom, ali nije imao dovoljno sreće da postigne prvenac u dresu tima sa Olimpika jer je lopta pogodila stativu i ne bi ušla u gol da nije zakačila nesrećnog golmana Kolombija.

U svakom slučaju doprinos za prolaz dalje mu se ne može osporiti, a Lacio će se za polufinale boriti sa Atalantom.

ITALIJA, KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Roma - Specija 2:2 (1:2) /2:4 posle produžetaka/

/Galabinov 6, Saponara 15, 119, Verede 107 - Pelegrini 43, Mkhitarijan 73/

Četvrtak

Lacio - Parma 2:1 (1:0) /Parolo 23, Kolombi 90AG - Mihaila 83/

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.