Izvor: MozzartSport.com, 05.Jun.2020, 10:50

Mural u Humskoj posvećen Čika Trbi

Lep gest Partizanovih navijača

Prošle su dve godine otkako je Dušan Trbojević napustio ovaj svet, međutim, čuveni lovac na talente i dalje živi u srcima ljubitelja fudbala naklonjenih crno-belima. Navijači Partizana, okupljeni pod imenom Grobarski trenš romantizam, u saradnji sa grupom JNA, odužili su se čuvenom Čika Trbi muralom u Humskoj 1.

Verno dočaran, sa prepoznatljivim osmehom, Trbojevićev lik osvanuo je na zidu u podnožju severne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tribine stadiona, samo nekoliko mesta daleko od još jednog murala, posvećenog generaciji iz 1966. koja se domogla finala Kupa evropskih šampiona.

Podsetimo, na stadionu su još murali legendarnog napadača Dragana Mancea, kao i nedavno preminulog navijača Miroslava Gajića poznatijeg kao Miša Tumbas. Odsad i Dušana Trbojevića, koji je Partizan zadužio dugogodišnjim radom u Omladinskoj školi fudbala, pronalaskom i brižljivim oblikovanjem igrača koji su kasnije ili nosili dres prvog tima ili pravili zapažene karijere u inostranstvu, a klubu donosili ogroman novac. Navijači taj doprinos nekadašnjeg igrača, trenera, kasnije i skauta i te kako zunaju da cene.

Podsetimo, Grobarski treš romantizam je ukrasio i veliki broj zgrada u Beogradu likovima bivših asova Partizana ili navijača kluba, uglavnom poznatih umetnika.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.