Mundijal u Rusiji je pri kraju, sledeći ćemo gledati u jaknama i kaputima!

Izvor: Sportske.net, 13.Jul.2018, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mundijal u Rusiji je pri kraju, sledeći ćemo gledati u jaknama i kaputima!

Ozvaničen je datum početka narednog Svetskog prvenstva.

Kako je predsednik FIFA Đani Infantino obelodanio, Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine počeće 21. novembra, a okončaće se 18. decembra.

Ovo je prvi put da se Mundijal igra tokom zime, ali dok mi budemo nosili višeslojnu odeću, fudbaleri će na planetarnoj smotri moći da uživaju u prijatnoj letnjoj temperaturi, kako se novembar >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << smatra za najprijatniji mesec u ovoj zemlji.

Temperature u Kataru tokom novembra idu od 22 do 30 stepeni Celzijusa, dok je u decembru nešto hladnije, temperatura se kreće od 17 do 25 stepeni po istoj skali.

Mundijal u Kataru je 22. po redu, biće to prvi put da se smotra najboljih svetskih selekcija održava u nekoj arapskoj državi, a finale je zakazano za 18. decembar, kada je i Dan državnosti Katara.

S ozbirom da će se Svetsko prvenstvo u Kataru odigrati usred prvog dela klupske sezone u Evropi, jasno je da će biti napravljena pauza, a postoji i mogućnost da lige širom "Starog kontinenta" počnu i do mesec dana ranije od uobičajenih termina, dok će se šampionati najverovatnije i završavati kasnije nego što smo navikli.

Infantino je pored objavljivanja datuma odigravanja narednog Mundijala govorio i o novotariji sa planetarne smotre u Rusiji, VAR sistemu.

On je rekao danas da je Svetsko prvenstvo u Rusiji zbog VAR tehnologije bilo poštenije i da taj sistem ne menja igru već da je čini transparentnijom.

"Zbog VAR-a smo videli poštenije prvenstvo", rekao je Infantino na jednočasovnoj konferenciji za novinare u Moskvi.

Infantino je ocenio da se odluka o uvodjenju VAR sistema na Mundijalu pokazala sjajnom i dodao da, uprkos početnim strahovima, sistem dobro funkcioniše.

"Prihvaćen je i dobro funkcioniše. Pre dve godine smo krenuli da testiramo VAR. Bio sam skeptičan, ali ako ne testiramo nećemo znati odgovore. Rezultati su jasni i pozitivni", rekao je Infantino.

Infantino je izneo i niz zanimljivih podataka. Bilo je više od 440 provera, pri čemu 19 promena, 16 ih je promenjeno iz loše u ispravnu, a tri su ostale iste.

"Ovo je napredak, ovo je bolje od prošlosti. VAR ne menja fudbal, već ga čini poštenijim i transparentnijim i pomaže sudijama da donesu ispravne odluke. Golovi iz ofsajda su postali prošlost", rekao je prvi čovek Fifa.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fifa potvrdila, Mundijal u Kataru igraće se na zimu

Izvor: RTS, 13.Jul.2018

. Svetska kuća fudbala potvrdila je da će se Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru igrati na zimu, prvi put u istoriji.

Nastavak na RTS...

Infantino potvrdio: SP U Kataru 2022. igra se u novembru i decembru

Izvor: MozzartSport.com, 13.Jul.2018

Prvi čovek svetske kuče fudbala, Đani Infantino definitivno je razvejao sve sumnje, te ćemo 2022. prvi put u istoriji gledati, uslovno rečeno "zimsko" Svetsko prvenstvo u Kataru. "Svetski kup u Kataru će biti održan između 21. novembra i 18. decembra za četiri godine. Sve svetske lige su već...

Nastavak na MozzartSport.com...

Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru će se održati na zimu

Izvor: Vostok.rs, 14.Jul.2018, 11:28

Svetska kuća fudbala potvrdila je da će se Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru igrati na zimu, prvi put u istoriji.. . . Katar će 2022. godine biti domaćin Svetskog prvenstva, a ono će se održavati od 21. novembra do 18. decembra.. . . Tu informaciju obelodanio je predsednik FIFA Đani...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.