Muke za Rajakovića – poraz i lom prsta najjačeg aduta; Prst stradao i Vestbruku

Izvor: B92, 02.Mar.2024, 09:55

Muke za Rajakovića – poraz i lom prsta najjačeg aduta; Prst stradao i Vestbruku

Košarkaši Toronta poraženi su drugi meč zaredom, protekle noći bolji od tima našeg trenera Darka Rajakovića bio je Golden Stejt 120:105.

Goste je predvodio Stef Kari sa 25 poena i sedam trojki iz 15 šuteva.

Bila je ovo 11. pobeda Voriorsa u poslednjih 13 utakmica i osma uzastopna na gostovanjima.

Rajakovića i Reptorse nakon ovog meča, osim činjenice da su još dalje od zone doigravanja, može da brine i prelom prsta najbojeg igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Skotija Barnsa.

Izašao je iz igre krajem prvog poluvremena, pošto je do tada upisao 10 poena i 6 asistencija. Lagano ej klizio ka još jednom "dabl-dabl" ostavrenju ali ga je povreda ovog puta presekla.

"Kada ostanete bez ol-star igrača to menja mnogo stvari. Pokušali smo posle sa različitim petorkama, različitim igračima, pokušali razne stvari", objasnio je 38. poraz u sezoni srpski trener.

Kaminga je, uz Karija, bio najzaslužniji za trijumf gostiju sa 24 poena.

Posle niza pobeda Voriorsi su sada veoma blizu osme pozicije na kojoj je trenutno Dalas. Teksašani imaju dve pobede više i poraz manje, ali imajući u vidu veliki nalet ekipe Stiva Kera, pozicija Teksašana je prilično ugrožena.

Protekle noći, osim Skotija Barnsa, peh je doživeo i Rasel Vesbruk, gotovo identičan - i njemu je stradao prst takođe u prvom poluvremenu.

U pokušaju da sa leđa oduzme loptu Džordanu Pulu došlo je do nezgodnog kontakta posle kojeg je Vestbruku odmah bilo jasno da mu je "stradao" prst.

Zadržao se još desetak sekundi na terenu i potom je napustio igru.

Do daljeg, ulogu prvog plejmejkera obavljaće "Bouns" Hjland.

Ekipa Tajrona Lua je, na kraju, slavila rezultatom 140:115 zahvaljujući najjačim adutima Hardenu, Lenardu i Džordžu. Ova trojka je napadački najjače gurala ekipu do 38. pobede ove sezone.

Harden je bio najefikasniji sa 28 poena, Lenard je imao poen manje na svom kontu, dok je Džordž ubacio 22.

Kod gostiju, daleko najbolji bio je Kajl Kuzma sa 32 poena.

Vizardsi ostaju zakucani za dno NBA lige sa samo devet pobeda i 51 porazom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.