Muke za Francusku – Lesor povređen

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 16:43

Muke za Francusku – Lesor povređen

Francuski centar Matijas Lesor zbog problema sa povredom još uvek ne trenira sa reprezentacijom.

Matijas Lesor je najbolju sezonu u svojoj karijeri odigrao u dresu Partizana sa kojim je osvojio ABA ligu, igrao Top 8 Evrolige i bio u idealnoj petorci Evrolige.

Nakon saradnje sa Željkom Obradovićem preselio se u Atinu i redove Panatinaikosa, gde ga čeka Ergin Ataman, a vratio se i u reprezentaciju Francuske za predstojeći Mundobasket.

Kako javljaju francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mediji, Matijas Lesor i dalje ne trenira sa reprezentacijom zbog povrede skočnog zgloba koja ga muči i propustiće uvodne pripremne utakmice za svetski šampionat.

Ovo jesu manje muke za Francuze, pošto Vensan Kole osim Lesora na raspolaganju ima Rudija Gobera i Mustafu Fala, a odavno je poznato da neće moći da računa na Viktora Vembenjamu i Džoela Embida, iako se uveliko pričalo o kamerunskom centru.

Francuzi u odbranu bronze iz 2019. i napad na zlato kreću u teškoj Grupi H sa Kanadom, Letonijom i Libanom koja se igra u Džakarti. Lesor je tada bio u nacionalnom timu i osvojio medalju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.