Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 23:00

Mučenje, penal, promašaj i nekako gol: PSV jedva dobio, pa se popeo na treće mesto (VIDEO)

Fejenordov niz od 24 meča bez poraza u Erediviziji, AZ posle serije remija sad pobeđuje redom

Izgleda da PSV nema tim za dva fronta. Doveo je Erana Zahavija, Marija Gecea, Filipa Maksa i koliko god je u stanju da oduševi, toliko i brine navijače. Pre tri večeri razgalio ih je preokretom protiv PAOK-a, ostao u trci za plasman u nokaut fazu Lige Evrope i kad se očekivalo da ga pobeda napuni samopouzdanje,, delovao je kao izduvan balon.

Zato, samo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 1:0 na Filips areni na koncu devetog kola holandskog prvenstva protiv skromne Sparte iz Roterdama. Jedva, na mišićše, golom posle penala u završnici meča.

I to je morao tim iz Ajdhovena baš da se napati da bi konačno „porodio“ gol. Kad je video da prvotimcima ne ide, trener Rodžer Smit je sredinom drugog poluvremena uveo na teren Donjela Malena, mladi špic preuzeo odgovornost u 78. minutu, pucao penal, golman gostiju mu odbranio, ali je špic iz „klase 1999“ naleteo na odbitak i nekako umuvoa fudbal u mrežu.

Posle kiksa u Enšedeu prošle sedmice ovo je trebalo PSV-, da na tabeli preskoči Fajenord I kao što Filipsovci igraju po sistemu toplo-hladno, tako učešće u Ligi Evrope košta i fudbalere Fajenorda. U četvrtak veče su odoleli CSKA u Moskvi, sačuvali izglede za plasman u nokaut fazu, ali zato plaćaju skupu cenu u Erediviziji. Dočekali su Utreht, slovili za blagog favorita, na kraju morali da se čupaju. Jedva su u tome uspeli – 1:1.

Sa srpskim reprezentativcem Urošem Spajićem (igrao 90 minuta) domaćin jeste seriju bez poraza u holandskom prvenstvu produžio na 24 utakmice (poslednji ga savladao Ajaks, još 27. oktobra 2019), ali je na De Kajpu bio neubedljiv. Toliko da je Utreht gospodario terenom, poveo pogotkom Van der Marela početkom drugog dela, činilo se da je našao rešenje za taktiku bivšeg trenera, ali se sastav Dika Advokata spasao preko 20-godišnjeg desnog beka, Lutsarela Getruide.

Kiks Fajenorda iskoristio je Vitese i sigurnom pobedom nad Sitardom ostao prvi pratilac Ajaksa, ali sad ima tri boda više od sastava iz Roterdama, koji je jedan od dva neporažena kluba u dosadašnjem toku sezone. Drugi je AZ Alkmar, koji je kasno upalio, ali je posle pet vezanih remija upisao četvrtu uzastopnu pobedu. Ovoga puta na gostovanju Heraklesu, zahvaljujući kapitenu Kopmajnersu, strelcu i asistentu.

Eredivija, 10. kolo

Petak

Tvente – RKC 0:2 (0:2)

/Ngonge 22, Stokers 30/

Subota

Emen – Ajaks 0:5 (0:3)

/Klasen 20, Labjad 29, Traore 38, Enkelenkamp 69, Promes 82/

Den Hag - Herenven 1:1 (1:1)

/Filip 13 - Verman 16/

VVV Venlo - Zvole 2:2 (1:1)

/Arijas 21, Jakumakis 78 - Ferai 36, Van Dujnen 69/

Nedelja

Vitese – Sitard 2:0 (0:0)

/Darfalou 72, Broja 83/

Fajenord – Utreht 1:1 (0:0)

/Getruida 65 – Van der Marel 50/

Groningen – Viljem Drugi 1:0 (0:0)

/El Mesaudi 63/

Herakles – AZ Alkmar 1:2 (0:2)

/Šufs 75 – Kopmejners 41 pen, Badu 44/

PSV – Sparta 1:0 (0:0)

/Malen 78/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.