Mreže mirovale u generalci Vojvodine

Izvor: Sportal.rs, 17.Feb.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mreže mirovale u generalci Vojvodine

Izuzetno hladno vreme i težak teren na stadionu "Karađorđe" sprečili su fudbalere Vojvodine i Proletera da prikažu bolju igru, pa je oko 300 promrzlih navijača, ostalo uskraćeno za ono najlepše u fudbalu, golove.

Ipak, ne može se reći da su oba rivala razočarala pristupom, trčanjem i trudom. Videlo se da su igrači fizički spremni za početak prvenstva i željni takmičarskog naboja, ali su im, ovog puta "nišanske sprave" zakazale. Posebno se to odnosi na fudbalere Vojvodine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << koji su propustili nekoliko zrelih prilika za postizanje pogodaka.

Gosti sa Slane Bare orijentisali su se na čvrstu odbranu i gust raspored sa velikom većinom igrača iza lopte, dok su "crveno-beli" imali veći posed, stalnu inicijativu, ali za 90 minuta nisu uspeli da valorizuju tu prednost.

Najbliži vođstvu, bili su u 31. i 42. minutu kada je velike prilike propustio kapiten Mijat Gaćinović. Prvi put ga je odlično uposlio Stojanović, a mladi Vošin napadač, umesto da šutira iz čiste pozicije, pokušao da "rola" loptu i predribla golmana, ali je loš teren učinio svoje, pa je kolosalna šansa otišla u nepovrat.

Desetak minuta kasnije, Gaćinović je iskoristio zbunjenost odbrane Proletera, vešto se iskrao svojim čuvarima, šutirao volejem iskosa sa leve strane, ali je lopta pogodila mesto gde se spajaju stativa i prečka.

Fudbaleri Proletera su tek u drugom poluvremenu pokazali da, osim što se čvrsto brane, znaju i da napadaju. Igrači u žutim dresovima, nekoliko puta su bili nadomak Jovanićevog gola, ali su udarci Sprema i Vukelje, završili pored stative.

Sa druge strane, golman Slanobaraca, Nastić, sjajnim intervencijama je u nekoliko navrata sačuvao svoju mrežu. Prvo je, fantastičnom paradom, izvadio loptu ispod same prečke, nakon udaraca svog dojučerašnjeg klupskog druga, Karanova, a nešto kasnije, zaustavio šuteve Stamenića i Lukovića.

Duel gradskih rivala protekao je u izuzetno fer i korektnoj igri, uz odlično suđenje Maja Vujovića.

VOJVODINA - PROLETER (NS) 0:0

Stadion: "Karađorđe"

Gledalaca: 300.

Sudija: Majo Vujović (Novi Sad)

VOJVODINA: Kordić, Vasilić, Nastić, Pekarić, Babić, Tumbasević, Rogač, Ivanić, S. Novaković, Stojanović, Gaćinović.

Igrali su još : Jovanić, Nikolić, Radović, M. Novaković, Pankov, Kokija (Sekulić), Makarić, Luković, Karanov, Ćurko, Stamenić

PROLETER: Buzadžija, Tanasin, Pejić, Žigić, Jević, Švonja, Bošković, Miljković, Varga, Vujaklija, Spremo.

Igrali su još : Nastić, Tomčić, Babić, Vukelja, Dragojević, Janjuš, Čordašić, Tepić, Desančić, Ćipranić i Stojaković

(Foto: fkvojvodina.rs)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Vojvodina igrala nerešeno 0:0 sa Proleterom

Izvor: Radio 021, 17.Feb.2015

Izuzetno hladno vreme i težak teren na stadionu "Karađorđe", sprečili su fudbalere Vojvodine i Proletera da prikažu bolju igru, pa je oko 300 promrzlih navijača, ostalo uskraćeno za ono najlepše u fudbalu, golove. Ipak, ne može se reći da su oba rivala razočarala pristupom, trčanjem i trudom....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.